ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Φλώρινας...

Για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλων επαγγελματιών Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ η οποία καταγγέλλει, παράλληλα, πως το εν λόγω νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα 24 ώρες το 24ωρο. Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ η λειτουργία του ΓΝ Φλώρινας είναι επισφαλής.
Σύμφωνα με το αναλυτικό Δελτίο Τύπου του Σωματίου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και καθιστούν επισφαλή την λειτουργία του είναι οι εξής:
Παιδιατρική Κλινική: Λόγω έλλειψης Παιδιάτρων εφημερεύει 18-19 ημέρες το μήνα. 12 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει. Αρρωσταίνουν παιδιά και οι γονείς τρέχουν πανικόβλητοι σε άλλα Νοσοκομεία της περιοχής. Η έλλειψη Παιδιάτρων έχει αντίκτυπο και στην μαιευτική κλινική, καθ’ ότι τις ημέρες που δεν διαθέτει Παιδίατρο στο Νοσοκομείο δεν πραγματοποιούνται τοκετοί.
Μαιευτική Κλινική: Λόγω έλλειψης Ιατρών δεν εφημερεύει 13-14 ημέρες το μήνα. Τις ημέρες αυτές δεν πραγματοποιούνται τοκετοί ή χειρουργεία.
Χειρουργική Κλινική: Δεν υπηρετεί ούτε ένας μόνιμος ειδικευμένος χειρουργός κάτι που συμβαίνει εδώ και 1,5 χρόνο. Η χειρουργική κλινική λειτουργεί με δύο επικουρικούς χειρουργούς. Το πρόγραμμα εφημεριών παραμένει κενό μετά τις 17 Ιουλίου. Ουσιαστικά δεν υφίσταται χειρουργικός τομέας στο Νοσοκομείο.
Ορθοπεδική Κλινική: Υπηρετεί μία επικουρικός γιατρός. Γίνονται μόνο εξωτερικά Ιατρεία, καθότι η Κλινική δεν δύναται να καλύπτει εφημερίες.
Παθολογική Κλινική: Λόγω αποσπάσεων, επικείμενων αδειών και αποχωρήσεων ιατρών ημέρα με την ημέρα οξύνονται τα προβλήματα στη λειτουργία της.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες