ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ από τους γιατρούς! Τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης...

Υπόμνημα στην Εισαγγελία Νάξου κατέθεσαν οι γιατροί του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής του -πολυδιαφημισμένου από τον κ. Πολάκη- Νοσοκομείου Σαντορίνης, σχετικά με τη λειτουργία του Ιδρύματος.
Οι γιατροί καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις βασικές ειδικότητες, σημειώνοντας ότι στον Παθολογικό, Καρδιολογικό και Χειρουργικό Τομέα υπηρετούν 5 γιατροί από 21 που προβλέπει το οργανόγραμμα. Επισημαίνουν ότι «με το τόσο μειωμένο ιατρικό προσωπικό στις κύριες ειδικότητες, η λειτουργία του Νοσοκομείου ως και οι εφημερίες αυτού καθίσταται ανασφαλείς και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών ως και η υγεία των γιατρών».
Αναφέρουν ότι έχουν ενημερώσει την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αδυναμία εκτελέσεως του προγράμματος των εφημεριών ως και της συνολικής λειτουργίας του Νοσοκομείου, λόγω του μειωμένου ιατρικού προσωπικού. Καταγγέλλουν την παραίτηση από το Νοσοκομείο επτά γιατρών και κάνουν λόγο για εργασιακή εξουθένωση, επισημαίνοντας ότι δεν παίρνουν τα ρεπό τους και κάνουν υπεράριθμες εφημερίες.
Παρόμοια κατάσταση αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επικρατεί και σε άλλα Νοσοκομεία και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες