ΘΥΕΛΛΑ! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Πολάκη με τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου...

«Εύλογα ερωτήματα», προκαλεί η επιλογή του υπουργείου Υγείας να ανοίξει τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου πριν ακόμα εκδοθεί το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της γυναίκας το Δεκέμβριο του 2016, καταγγέλλει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στη Ζάκυνθο.
«Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και «πανηγύρια»», τονίζει ο κ. Οικονόμου και καταλήγει: «Ελπίζουμε η εσπευσμένη επαναλειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου να μην έχει αρνητικές συνέπειες στους ασθενείς».

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε ανακοίνωσή κατηγορεί την διοίκηση του νοσοκομείου ότι «έκρυψε το πόρισμα των περιβαλλοντικών και εργαστηριακών ελέγχων των χειρουργείων του νοσοκομείου, προκειμένου να λάβει απόφαση να ανοίξει τα χειρουργεία», τα οποία όπως λέει «δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που πήγε σήμερα στο νησί, προκειμένου να "ανοίξει τα χειρουργεία" του τοπικού νοσοκομείου, βρέθηκε προ αντιδράσεων. Αν και η διοίκηση έχει ανακοινώσει ότι τα χειρουργεία είναι πλήρως ελεγμένα και έτοιμα να λειτουργήσουν, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διατηρούν επιφυλάξεις και μέσω του Επιστημονικού Συμβουλίου έχουν καταθέσει μια δέσμη προτάσεων, την εφαρμογή των οποίων ζητούν από τη διοίκηση για να ξεκινήσουν και πάλι να χειρουργούν.

Όπως μεταδίδεται από το νησί, με την πλευρά του Επιστημονικού Συμβουλίου και των ιατρών του Νοσοκομείου είχε ταχθεί ο κ. Πολάκης, κατά δηλώσεις του εκπροσώπου του Συμβουλίου, χειρούργου-Ορθοπεδικού, Νίκου Ποταμίτη, με τον οποίο συναντήθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα στην Αθήνα. Όπως μεταφέρει ο κ. Ποταμίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός τονίζε πως δεν είναι δυνατό, από τη στιγμή που οι χειρουργικές αίθουσες έκλεισαν με απόφαση της Διοίκησης και με τη σύμφωνη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου, να ανοίξουν και πάλι μόνο με απόφαση της Διοίκησης, αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει σχετική γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου και θετική συγκατάθεσή του.
Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, μόνον όταν θα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των προτάσεών του Συμβουλίου. «Η γνώμη του είναι πως δεν μπορεί η Διοίκηση να βρίσκεται απέναντι από τους ιατρούς του Νοσοκομείου και πως η γνώμη τους Επιστημονικού Συμβουλίου είναι βαρύνουσας σημασίας. Από εκεί και πέρα, η πρόθεσή του είναι, ασφαλώς, να ανοίξουν τα χειρουργεία το συντομότερο και τίθεται υπέρ της πρότασης που κατέθεσε το Επιστημονικό Συμβούλιο για την επαναλειτουργία τους», λέει ο κ Ποταμίτης.

«Τα χειρουργεία της Ζακύνθου θα ανοίξουν με ασφάλεια από αύριο Πέμπτη 23.03.2017 και θα λειτουργήσουν σταδιακά» δήλωσε όμως σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο οποίος από τις 9 το πρωί άρχισε να πραγματοποιεί επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού με αφορμή το πρόβλημα των κλειστών, από τις 2 Δεκεμβρίου 2016, χειρουργείων όταν 41χρονη έχασε τη ζωή της συνέπεια μετεγχειρητικών επιπλοκών, αγνώστου μέχρι στιγμής αιτιολογίας, μετά από επέμβαση ρουτίνας.
Τον κ. Πολάκη υποδέχτηκαν η Διοικήτρια του Ιδρύματος Δέσποινα Τσαρίδου και εκπρόσωποι του επιστημονικού προσωπικού. Ο αναπληρωτής Υπουργός αφού επιθεώρησε του χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τη διοίκηση κλείστηκε για 2,5 ώρες σε μια αίθουσα με το Επιστημονικό Συμβούλιο προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.
Μάλιστα, δεν ήταν και λίγες οι φορές όπου η ένταση και οι αυξημένοι τόνοι στη φωνή των συμμετεχόντων ακούγονταν έξω από την αίθουσα. Τελικά βγήκε «λευκός καπνός» αφού στην απόφαση για επαναλειτουργία των χειρουργείων απόλυτα σύμφωνο είναι και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες