Σωτηρίας χρήζει το νοσοκομείο Σωτηρία! Ερώτηση από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την κατάρρευση του νοσοκομείου...

Για την τραγική κατάσταση του πνευμονολογικού νοσοκομείου «Σωτηρία» κατέθεσαν ερώτηση 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.
Τη στιγμή που τα κρούσματα γρίπης και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού βρίσκονται σε έξαρση στη χώρα μας, οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών αλλά και νοσηλευτών φθάνουν το 40% στο νοσοκομείο «Σωτηρία», σύμφωνα με τον βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχη υγείας, Βασίλη Οικονόμου.
Επικαλούμενος καταγγελίες, αναφέρει ότι υπάρχει μόνο 1 τραυματιοφορέας για 4 κλινικές των 40 ασθενών, όταν η ανάγκη του νοσοκομείου για μεταφορά των ασθενών φθάνει τα 100 άτομα για εξετάσεις και 30 εισαγωγές.
«Στην ήδη απογοητευτική κατάσταση του νοσοκομείου έρχονται να προστεθούν οι σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα, αλλά και τα ασθενοφόρα σαράβαλα του νοσοκομείου που παραμένουν στη θέση τους χωρίς καμία πρόθεση αντικατάστασης, λόγω της αδιαφορίας του υπουργείου Υγείας. Στα δύο χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχώρησαν 60 εργαζόμενοι απ’ το νοσοκομείο και προσλήφθηκαν μόνο 10. Και όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο δε γίνονται προσλήψεις όπως διατείνεται το Υπουργείο, αλλά ο αριθμός των ατόμων που μετακινήθηκε χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο φτάνει τους 100, μεταξύ αυτών 40 σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία. Το αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης αυτής είναι οι ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου να είναι ελλιπείς και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός να μην μπορεί να συντηρηθεί».
Ακόμα, η διοίκηση του νοσοκομείου προτείνει να σταματήσει η παροχή οξυγόνου σε ασθενείς που το έχουν λιγότερη ανάγκη, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.
Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές της ΝΔ ερωτούν τον υπουργό Υγείας:

1) Πότε σκοπεύετε να καλύψετε τις ελλείψεις των οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μένουν ακάλυπτες;
2) Είναι αληθές ότι η διοίκηση ακολουθεί την πρακτική κλεισίματος του οξυγόνου σε ασθενείς που το έχουν λιγότερη ανάγκη, και αν ναι, μπορεί να είναι αυτή η πρακτική αποδεκτή ιατρικά, όταν η θεραπεία τους δεν έχει ολοκληρωθεί;
3) Τι σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα έλλειψης οξυγόνου;
4) Πότε προτίθεστε να λύσετε το θέμα των ασθενοφόρων του νοσοκομείου και να αντικαταστήσετε τα σαράβαλα αυτά με καινούρια που θα είναι και πιο ασφαλή για τους ασθενείς και με ποιο τρόπο;
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες