ΜΠΑΧΑΛΟ στο υπουργείο Υγείας! ΓΙΑΤΙ ακυρώνονται οι διορισμοί γιατρών στο ΕΣΥ...

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο χώρο της Υγείας το πάγωμα των κρίσεων των γιατρών.
Με τον τελευταίο διαγωνισμό, για τον οποίο μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου (Ξανθός - Πολάκης) έχει κάνει επανειλημμένα πανηγυρικές δηλώσεις, επρόκειτο να διοριστούν 760 μόνιμοι ειδικοί γιατροί στο ΕΣΥ. Όμως με εγκύκλιό της προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) απαγορεύει να είναι μέλη των συμβουλίων κρίσεων- που εξέταζαν και βαθμολογούσαν τους υπό διορισμό γιατρούς- Συντονιστές Διευθυντές των Νοσοκομείων επικαλούμενη το σχετικό νόμο . Εξαιρούνται οι γιατροί οι οποίοι κατέχουν το βαθμό του Διευθυντή αλλά τους έχουν απλώς ανατεθεί καθήκοντα Συντονιστή Διευθυντή.
Ωστόσο σε πολλά νοσοκομεία οι αρμόδιοι όρισαν ως μέλη στα Συμβούλια Κρίσεων Συντονιστές Διευθυντές. Έτσι τώρα ακυρώνονται διορισμοί μόνιμων γιατρών. Με την εγκύκλιο επιβάλλεται να διακοπεί η διαδικασία διορισμού νέων γιατρών αλλά και οι κρίσεις.
Η διαδικασία γίνεται ήδη με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς έχει ήδη περάσει ένα 5μηνο από τις περισσότερες προκηρύξεις, ενώ υπολογίζεται ότι τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη έχει ολοκληρωθεί μόλις το 1/3 των κρίσεων στα νοσοκομεία.
Γεννάται επομένως το ερώτημα αν πρόκειται μόνο για προχειρότητα με ευθύνη και του εποπτεύοντος υπουργείου ή αν το πάγωμα των διορισμών και η επανάληψη των διαδικασιών οφείλεται και σε άλλες σκοπιμότητες...
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες