Στο ΣτΕ οι φαρμακοποιοί για τις ελεύθερες άδειες...

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η προσφυγή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με την οποία οι φαρμακοποιοί ζητούν την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που απελευθερώνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς οι αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές ενώ έφεραν ως παράδειγμα την Πανευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών (PGEU) και αφορά την αντιστροφή των «απελευθερώσεων» σε όσες χώρες έχουν εφαρμοσθεί. Εξερχόμενος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, στηλίτευσε την υπερασπιστική γραμμή του υπουργείου Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι για πρώτη φορά από συστάσεως του υπουργείου Υγείας, το φάρμακο χαρακτηρίζεται εμπορικό καταναλωτικό προϊόν και όχι κοινωνικό αγαθό». Σύμφωνα με τον ΠΦΣ «η στάση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, οποίος στηλίτευσε τον ανταγωνισμό στον τομέα αυτό».
Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και αναμένουμε την απόφασή της, κατέληξε ο κ. Λουράντος
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες