Ο οδοντιατρικός έλεγχος τόσο σημαντικός όσο και τα εμβόλια...

Τη σημασία του οδοντιατρικού ελέγχου τονίζει η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία (American Dental Association) και τον κατατάσσει στην ίδια κλίμακα με τον εμβολιασμό, επειδή η τερηδόνα, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.
Ιδιαίτερη αξία έχει η πρόληψη στα παιδιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Εταιρείας.
Τα παιδιά πολλές φορές δεν λένε στους γονείς τους ότι πονάει κάποιο δόντι τους και έτσι υποφέρουν χωρίς να μιλάνε και αυτό επηρεάζει τις σχολικές τους επιδόσεις.
Όπως αναφέρει η ADA, ένα παιδί με χρόνιο πόνο στο δόντι μπορεί να δυσκολεύεται να φάει, να μιλήσει και να συγκεντρωθεί, να μοιάζει αγχωμένο, νευρικό ή κουρασμένο, ή ακόμα και να χάνει μαθήματα εξαιτίας της κατάστασής του.
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητη η καλή στοματική υγιεινή αλλά και ο προληπτικός έλεγχος από τον οδοντίατρο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να γίνει καθαρισμός και φθορίωση που μπορεί να διαφυλάξουν την οδοντική υγεία και να εντοπιστούν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα και με μικρότερο κόστος στα αρχικά τους στάδια.
Για ένα παιδί  7 ετών είναι κατάλληλη η στιγμή και για την πρώτη ορθοδοντική αξιολόγηση, τονίζει η ADA, υπογραμμίζοντας ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να αποτρέψει ή να ελαττώσει τη σοβαρότητα της κακής σύγκλισης των μόνιμων δοντιών.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες