Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης:Τα κρούσματα ελονοσίας είναι η κορυφή του παγόβουνου...

Εναντίον του υπουργείου Υγείας στράφηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα ελονοσίας.
Τα κρούσματα  ελονοσίας στον πληθυσμό των Ελλήνων αλλά και των προσφύγων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 
Τόνισε ότι το κύριο πρόβλημα είναι η απουσία συνεπούς πολιτικής υγείας για τους πρόσφυγες. 
Δήλωσε πως εδώ και πέντε ημέρες το υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει στον δήμαρχο Λαγκαδά και στις ανησυχίες που διατύπωσε για την περιοχή του, μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων στο χωριό Άγιος Βασίλειος, από όπου είχε εκριζωθεί η ελονοσία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 
«Θα πρέπει να απαντηθεί, αν οι τοποθεσίες των καταυλισμών προσφύγων που βρίσκονται στον Δήμο Λαγκαδά είναι οι ενδεδειγμένες ή όχι λόγω της γειτνίασης με περιοχή που προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar» πρόσθεσε ο κ Εξαδάκτυλος.
Τέλος, είπε ότι οι εμβολιασμοί στους καταυλισμούς προσφύγων δεν γίνονται από το υπουργείο αλλά από γιατρούς των ΜΚΟ με τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα και από όποιον γιατρό τύχει να βρίσκεται στον καταυλισμό.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες