Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Εφημερίες με μία αναισθησιολόγο...

Πρόγραμμα εφημεριών με μία μόνο αναισθησιολόγο καταρτίστηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας για το μήνα Αύγουστο, αφού παρά τις διαμαρτυρίες και τις υποσχέσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει καλυφθεί το κενό που προκλήθηκε από την αποχώρηση της δεύτερης αναισθησιολόγου.
Το κενό έχει ανακύψει επί της ουσίας από τον Ιούνιο, όπερ και έγινε γνωστό ότι παραιτείται και αποχωρεί η μία αναισθησιολόγος. Μετά από πιέσεις η γιατρός κάλυψε πρόγραμμα εφημεριών για το μήνα Ιούλιο, ωστόσο η παραίτησή της είναι σε ισχύ και αποχωρεί, κατά συνέπεια η θέση της μένει κενή.

Στο περίμενε…
Αν και είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ότι θα καλυπτόταν το κενό σε πρώτη φάση, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκηρύσσεται θέση επικουρικού αναισθησιολόγου, ωστόσο δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού.
Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, επανέλαβε την αναγκαιότητα κάλυψης της συγκεκριμένης θέσης, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ενώ έχει προσκληθεί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ να επισκεφθεί το Νοσοκομείο για να δει από κοντά τα προβλήματα, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Εκκρεμεί η επίσκεψη
«Ακόμα εκκρεμεί η κάλυψη της θέσης αναισθησιολόγου και το πρόγραμμα εφημεριών του Αυγούστου καταρτίζεται με μία μόνο αναισθησιολόγο, η οποία αναγκάζεται να πραγματοποιήσει 13 εφημερίες προκειμένου να εξυπηρετηθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Από την άλλη πλευρά, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις του Σωματείου μας και παρά το γεγονός ότι εγγράφως στις 13 Ιουλίου 2016 καλέσαμε το διοικητή της 6ης ΥΠΕ να επισκεφθεί το Νοσοκομείο προκειμένου να συζητήσουμε για τα σοβαρά προβλήματα, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση»ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Πέτυχαν οι αγώνες
Και μπορεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας οι εκκρεμότητες να παραμένουν, ο κ. Μιχαλόπουλος ωστόσο ως μέλος του Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, είχε καλά νέα χθες για τον κλάδο σε ότι αφορά την ένταξη στα ΒΑΕ.
Προχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ με τον αναπληρωτή υπουργό εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο με κεντρικό θέμα συζήτησης την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Κατόπιν πολύωρης και σκληρής διαπραγμάτευσης ο υπουργός παραδέχτηκε την αδικία που υφίσταται ο κλάδος και δεσμεύτηκε για ένταξη στα ΒΑΕ.
«Αυτό αποτελεί το επιστέγασμα των πολύμηνων κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ σε ιδιαίτερα δυσμενές πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Η νίκη μας είναι μεγάλη και περήφανη!» σχολίασε ο κ. Μιχαλόπουλος και συνέχισε: «Η δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού είναι αποτέλεσμα των αγώνων της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία».
Εκτός όμως από τη δέσμευση υπάρχει και άλλο ένα καλό νέο, καθώς με την τροπολογία 575/107/22-7-2016 στο σχέδιο νόμου παρατείνεται η θητεία όλου του επικουρικού προσωπικού των Νοσοκομείων και των ΠΕΔΥ μέχρι 30-9-2017.
«Και η παράταση της θητείας του επικουρικού προσωπικού είναι κατάκτηση των εργαζομένων και ευελπιστούμε ότι μέσα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα καταφέρουμε και τη μονιμοποίησή τους στο μέλλον» υπογράμμισε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Μαρία Καραμπάτση
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες