ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! Έβαλαν «ρεφενέ» για γάζα...

Μαρία Αφοξενίδου-Αλεξανδράκη
"Έβαλαν «ρεφενέ» για γάζα".....
Σε υγειονομικές μονάδες οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν χρήματα για να πάρουν υλικά. Για παράδειγμα, στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισσας δεν είχαν ειδική γάζα χειρουργείου. «Πριν από έναν μήνα, με πρωτοβουλία του διευθυντή, συγκεντρώσαμε χρήματα και αγοράσαμε γάζα. Χωρίς αυτήν δεν μπορούσαν να γίνουν χειρουργεία» εξηγεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Παπαλέξης. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο νοσοκομείο. «Υπάρχουν ελλείψεις σε αντισηπτικά, καθαριστικά για εργαλεία κ.λπ. Με δυσκολία τα βγάζουμε πέρα...ελλείψει προσωπικού στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει πια θυρωρείο: «"Κρατάει" το τηλεφωνικό κέντρο και την πύλη το απόγευμα και το βράδυ ο ένας μοναδικός τραυματιοφορέας που βρίσκεται στον χώρο εκείνες τις ώρες. Μάλιστα, όταν ανεβαίνει στις κλινικές "γυρνάει" εκεί το τηλέφωνο για να το σηκώσει κάποιος όταν χτυπήσει»...... το νοσοκομείο δεν διαθέτει παιδίατρο, όταν στον Δήμο Παιονίας κατοικούν 3.500 παιδιά σχολικής ηλικίας....Τα παιδιά τα βλέπουν δύο ιδιώτες που βρίσκονται στη Γουμένισσα και στην Αξιούπολη».Και το Νοσοκομείο του Κιλκίς όμως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων κ. Αχιλλέα Καλεμκερίδη, υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη αναισθησιολόγων που δεν μπορούν να γίνουν χειρουργεία. «Εχουμε 14 ορθοπαιδικούς γιατρούς και μόνο τέσσερις αναισθησιολόγους. Ετσι η μέση αναμονή για χειρουργείο στην Ορθοπεδική Κλινική είναι έξι μήνες». (vima.gr)ΥΓκι η νοσηλεια στους διαδρομους σε εκατονταδες ραντζα...
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες