Να σταματήσουν οι παράνομες διώξεις ζητά η ΠΟΕΔΗΝ...

Παρέμβαση στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για παράνομες διώξεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων


ΑΘΗΝΑ 12/7/2016

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1936


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


ΚΟΙΝ.: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ


Κύριοι Υπουργοί,

Σε μια Δημοκρατική Χώρα τους ισχύοντες Νόμους, οι οποίοι ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, οφείλει η κυβέρνηση να τους εφαρμόζει. Εάν δεν αρέσουν διατάξεις Νόμων σε κάποιους Υπουργούς ή συνολικά στη κυβέρνηση, προωθούν την κατάργησή τους ή την τροποποίησή τους με ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ που ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο.

Στη χώρα μας η αυτονόητη Δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν ισχύει. Πάνω από το Νόμο βρίσκεται ο ρεβανσισμός, η αλαζονεία της εξουσίας, οι εμμονές για διώξεις υπηρεσιακών στελεχών, το ρουσφέτι, το ρεσάλτο κατάληψης της κρατικής εξουσίας.

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις διώξεις ή τους εκβιασμούς για διώξεις υπηρεσιακών στελεχών των Νοσοκομείων από Διοικητές Νοσοκομείων με την καθοδήγηση των Υπουργών της Υγείας, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις διατάξεις του Ν.4369/2016 που φέρουν την δική σας υπογραφή ως αρμοδίου Υπουργού.

Με το Ν.4369/2016 καθορίζεται ο νέος τρόπος επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Διοίκηση.

Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου

α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.

β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.

Οι Υπουργοί Υγείας προσυνεννοημένοι με τους Διοικητές των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων, ανέστειλαν δικό τους υπηρεσιακό έγγραφο που δεν έχει καμία νομική ισχύ, το οποίο απαγόρευε τις υπηρεσιακές μεταβολές έως την τοποθέτηση νέων Διοικητών. Την εν λόγω απόφαση οι Διοικητές (όλως τυχαίως!!!) την εξέλαβαν ως εναρκτήριο δικαίωμα εκδίωξης Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και την αντικατάστασή τους από εκλεκτούς με ρουσφετολογικά – κομματικά κριτήρια.

Καμία σχέση !!!

Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

Όχι να διώκουν και να καθαιρούν για να τοποθετήσουν τους κολλητούς τους!!!

Ζητάμε την παρέμβασή σας ως αρμοδίου Υπουργού να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις υπηρεσιακών στελεχών.

Ταυτόχρονα προτείναμε ήδη στις Διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων και τα Υπηρεσιακά Στελέχη να μην λαμβάνουν υπ’ όψιν τις προδήλως παράνομες πράξεις των Διοικητών και να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι, έως την επιλογή νέων Προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4369/2016.

Εξάλλου Νομοθετική ρύθμιση της δική σας κυβέρνησης είναι.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες