ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί το ΕΣΥ...

«Η κυβέρνηση για μάτια του κόσμου εμφανίζεται να κάνει ανακαίνιση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην πραγματικότητα το βγάζει στο σφυρί» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 
Και σημειώνουν: «το ΕΣΥ βαράει διάλυση εξαιτίας των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκεί. Στοχεύουν στην περαιτέρω συρρίκνωση των κρατικών δαπανών. Οι δημόσιες δαπάνες Υγείας στη χώρα μας κατρακύλησαν στο 5% του ΑΕΠ (6% προέβλεπε το 2ο Μνημόνιο). Ας μας πουν οι λαλίστατοι Υπουργοί της Υγείας, σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέκεται όρθιο δημόσιο σύστημα Υγείας με αυτό το ύψος δαπανών». Όπως επισημαίνουν, στις χώρες του ΟΟΣΑ ο μέσος όρος των δημόσιων δαπανών Υγείας είναι 7,5%. τα προβλήματα των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ είναι σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν, στο Νοσοκομείο Πατρών, τα εργαστήρια λειτουργούν με δανεικούς εργαζόμενους, υπάρχουν ελλείψεις υλικών, ενώ έκλεισαν χειρουργικά τραπέζια.
Από το δε Νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποιούνται «δρομολόγια θανάτου καρδιολογικών ασθενών σε άλλα νοσοκομεία λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής».
Στο Νοσοκομείο Λευκάδας οι ασθενείς αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους. Τα μηχανήματα είναι παλιά και παρατηρούνται συχνές βλάβες.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες