ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο! Με δεμένα τα χέρια έξω από το υπουργείο Υγείας...

Με τις «ματωμένες» ποδιές τους προσέφεραν φασολάδα οι αλυσοδεμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση του Δρομοκαΐτειου Νοσοκομείου.
Οι 80 εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συμβάσεις απασχόλησης με το Δρομοκαΐτειο, καθώς και επειδή είναι επί μήνες απλήρωτοι.
Δεν δικαιούνται με τη σύμβαση που υπέγραψαν να λάβουν άδεια, ούτε ασθενείας, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι. Σύμφωνα τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, λόγω του ότι είναι σύμβαση έργου και όχι σύμβαση εργασίας, αν κάποιος αρρωστήσει δεν έχει το δικαίωμα να πάρει άδεια και στην περίπτωση που λείψει από την εργασία του, πρέπει να βρει ο ίδιος αντικαταστάτη, τον οποίο πρέπει και να πληρώσει.
Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, το Δρομοκαΐτειο δεν λαμβάνει χρηματοδότηση για τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων.
Με δεμένα τα χέρια έξω από το υπουργείο Υγείας ήταν από το πρωί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος.
Οι 80 εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συμβάσεις απασχόλησης με το Δρομοκαΐτειο, καθώς και επειδή είναι επί μήνες απλήρωτοι. Σε αυτοσχέδιο πανό με ιατρικές μπλούζες, γράφουν «πεινάμε».
Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από σήμερα επίσχεση εργασίας και όπως τονίζουν το ποσό των 90.000 ευρώ που δόθηκε στο Νοσοκομείο ως έκτακτη επιχορήγηση, δεν επαρκεί για την εξόφληση πέντε μηνών δεδουλευμένων. Απαιτούν «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μόνιμη και σταθερή εργασία».
Μάλιστα όπως κατήγγειλε στον Αντέννα μία προσωρινά εργαζόμενη, αντικαθιστά μία έγκυο υπάλληλο καθαριότητας. Η εγκυμονούσα αδειούχος καταβάλλει το μισθό της αντικαταστάτριάς της, ενώ δεν είναι ασφαλισμένη. Η αντικαταστάτρια υπάλληλος όπως δήλωσε, δεν παίρνει απόδειξη για τα δεδουλευμένα της.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες