Έκκληση από το εξωτερικό για το ιατρικό Grexit...

«Φανταστείτε τους γιατρούς σας χωρίς στηθοσκόπια και φάρμακα. Ή, καλύτερα, μη φαντάζεστε... Στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού όλα τα απαραίτητα για τη φροντίδα των ασθενών είναι σε έλλειψη σε όλα τα επίπεδα». 
Έτσι περιγράφουν την κρίση στην Υγεία της Ελλάδας οι εμπνευστές της καμπάνιας «Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη» σε ένα βίντεο που έχουν ανεβάσει στην ιστοσελίδα τους (urgencesgrece.eu). 
Πρόκειται για την ομάδα Βέλγων επαγγελματιών υγείας με την υποστήριξη των δημόσιων νοσοκομείων των Βρυξελλών και το ελληνικό τμήμα των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με την υγειονομική κρίση που εξελίσσεται στην Ελλάδα. 
Η κρίση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα των υφεσιακών μέτρων που επιβλήθηκαν από την τρόικα, κάνοντας λόγο για ένα «ιατρικό Grexit», για το οποίο δεν μιλάει κανείς.
Στο βίντεο αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες υγείας στη χώρα μας, η δυσκολία πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και ο διπλασιασμός της νεογνικής θνησιμότητας.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο, οι γιατροί απευθύνουν έκκληση για δωρεές που θα αξιοποιηθούν για την προμήθεια υλικών και προωθούν μια αίτηση για να βοηθήσουν τους Ελληνες να πείσουν την Ε.Ε. να αποδεσμεύσει τον τομέα της Υγείας από τις περικοπές.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες