Η διαφθορά δισεκατομμυρίων στο ιταλικό ΕΣΥ...

Εκστρατεία ξεκινά η της κυβέρνηση Ρέντσι για να αντιμετωπιστούν η αδιαφάνεια και τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που βασίστηκε στη συνεργασία 151 διευθυντικών στελεχών του ιταλικού συστήματος υγείας, η διαφθορά, η αναποτελεσματική οργάνωση και συνολικά οι σπατάλες αφαιρούν κάθε χρόνο από τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους της δημόσιας περίθαλψης της Ιταλίας 23,6 δισ. ευρώ!
Για τον λόγο αυτόν, η υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντζίν και ο ειδικός επίτροπος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο οποίος ορίσθηκε από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, Ραφαέλε Καντόνε, ξεκίνησαν από κοινού έναν πόλεμο εναντίον της διαφθοράς στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, έναν χώρο ο οποίος -όπως όλοι επισημαίνουν- είναι υψηλού κινδύνου.
Λορεντζίν και Καντόνε επεξεργάστηκαν από κοινού ένα εθνικό σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας και μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνυπογράψουν το απαραίτητο πρωτόκολλο, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή του. Αμέσως μετά, οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσουν ελέγχους σε όλα τα κατά τόπους ιατρεία του ιταλικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, για να εξακριβώσουν αν όντως εφαρμόζονται αυστηρά νέα μέτρα και έλεγχοι για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες