Κρίση στο ΕΣΥ της Μ. Βρετανίας...

Για πρώτη φορά στα 68 χρόνια ζωής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) οι Βρετανοί ανειδίκευτοι γιατροί αρνούνται ακόμα και την παροχή κάλυψης των έκτακτων περιστατικών, καθώς απεργούν για δεύτερη μέρα εξαιτίας των νέων εργασιακών μέτρων που θέλει να θεσπίσει η κυβέρνηση Κάμερον. Αυτά έχουν σχέση με τις ώρες εργασίας και τις αμοιβές, ειδικά κατά τα Σαββατοκύριακα.
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απεργία, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει. Μάλιστα, δήλωσε ότι η χθεσινή -πρώτη μέρα της απεργίας- ήταν μια θλιβερή ημέρα και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση θανάτων ασθενών η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά στους απεργούς. 
Τα νοσοκομεία όλης της χώρας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 13.000 προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας και περισσότερα από 100.000 ιατρικά ραντεβού.
Οι χιλιάδες απεργοί διαμαρτύρονται για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, την οποία το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει ότι πρέπει να ισχύσει από το προσεχές καλοκαίρι.
 Ωστόσο, δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τους απεργούς γιατρούς σε ποσοστό 57%, έναντι ποσοστού 26% που διαφωνούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βρετανία υπάρχουν περίπου 50.000 ανειδίκευτοι γιατροί, που αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του συνολικού ιατρικού προσωπικού της χώρας.

Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες