Κλείνουν 5 νευροχειρουργικές κλινικές σε νοσοκομεία της Αθήνας...

Σχέδιο «κλεισίματος» κλινικών και τμημάτων του ΕΣΥ, με συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις μεταξύ διαφορετικών νοσοκομείων επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας.
Χαρακτηριστικά, στην  νευροχειρουργική κλινική του Γενικού Κρατικού Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» όπου υπάρχουν πλέον μόνο τρεις ειδικευμένοι γιατροί με οργανική θέση.
Πριν από λίγες μέρες οι γιατροί της κλινικής συναντήθηκαν με την υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και ενημερώθηκαν για το σχέδιο συγχωνεύσεων στο ΕΣΥ.
Συγκεκριμένα η πρόθεση των αρμοδίων είναι η διατήρηση μόνο ενός νευροχειρουργικού τμήματος στην 1η ΥΠΕ για να ασχολείται με το τραύμα (ΚΑΤ), ενός ακόμα για ν’ ασχολείται με τα παιδονευροχειρουργικά περιστατικά, ενώ οι υπόλοιπες νευροχειρουργικές κλινικές της 1ης ΥΠΕ θα συγχωνευτούν.
Με άλλα λόγια, τα νευροχειρουργικά τμήματα του « Γ. Γεννηματάς» Αθηνών, του Ευαγγελισμού, του ΕΕΣ, του Αγίου Σάββα και του ΝΙΜΤΣ θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν σε δύο. Για το θέμα, νοσοκομειακοί γιατροί, μέλη της ΕΙΝΑΠ Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά) απέστειλαν επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την οποία ζητούν άμεσα: «να ξεκαθαρίσει δημόσια αν τα παραπάνω είναι επίσημη θέση» της ηγεσίας.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες