Ούτε ένας γιατρός δεν έμεινε στους Φούρνους...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το Πολυδύναμο Ιατρείο των Φούρνων κάτοικοι του νησιού ζητώντας να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς από τις 17 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός!
Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, οι 2.000 κάτοικοι των Φούρνων και της Θύμαινας έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Όπως επισημαίνουν, υπάρχουν τρεις οικισμοί με δύο αγροτικά και ένα Πολυδύναμο Ιατρείο. Ο πληθυσμός αποτελείται από πολλά παιδιά και οικογένειες, ηλικιωμένους άλλα και άτομα με αναπηρία, οι οποίοι χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και ιατρική φροντίδα, που την έχουν μόνο όταν τους επισκέπτεται ο αγροτικός γιατρός.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Περιφερειακά Ιατρεία Θύμαινας και Χρυσομηλιάς μένουν ακάλυπτα από γιατρό ή που στο Πολυδύναμο των Φούρνων δεν υπηρετούν οι γιατροί που προβλέπονται» αναφέρεται στην ανακοίνωση των κατοίκων. «Η μονότονα επαναλαμβανόμενη απάντηση από την διοίκηση ότι οι θέσεις προκηρύσσονται αλλά "δεν έρχεται κανείς" δεν λέει τίποτα στους κατοίκους, καθώς είναι υποχρέωση του κράτους να βρει τον τρόπο που θα καλύψει με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό» τονίζεται.
Οι κάτοικοι ζητούν από την ηγεσία του υπ. Υγείας να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όπως γενικοί παθολόγοι, παιδίατρος και νοσηλευτές.
http://www.dimokratianews.gr
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες