Ο Ξανθός προωθεί ιδιωτικά συνεργεία με καθαρίστριες...

Έχει ο καιρός γυρίσματα για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, μπορεί να βρισκόταν «στα κάγκελα» για τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, φύλαξης και σίτισης στα δημόσια νοσοκομεία, όμως τώρα, ως κυβέρνηση, προωθεί τις ατομικές συμβάσεις με ιδιώτες αντί μόνιμων προσλήψεων.
Ειδικότερα, «σε συνέχεια του άρθρου 97 του ν. 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα), εστάλη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό εγκύκλιος στα νοσοκομεία και σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, με την οποία εκφράζεται η πολιτική βούληση και δίνεται η κατεύθυνση να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των κτιρίων των παραπάνω φορέων, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
Ανάλογη οδηγία θα δοθεί και για τις υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης». Στην ανακοίνωσή του σημειώνει, ακόμα, ότι με την απόφαση αυτή «γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα "απεξάρτησης" των δημόσιων νοσοκομείων από την αποκλειστική εκχώρηση υποστηρικτικών λειτουργιών τους σε ιδιωτικά συνεργεία».
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες