Νοσηλευτές: Επικίνδυνη η μεταφορά ασθενών από μη υγειονομικούς...

«Ανεδαφικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία» χαρακτηρίζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος τις ρυθμίσεις του νόμου 4368/2016 σχετικά με τη συμμετοχή μη υγειονομικών στις διακομιδές ασθενών, δηλαδή υπαλλήλων ΟΤΑ και προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το περασμένο Σάββατο ψηφίστηκε ο Νόμος 4368/2016, ο οποίος περιέχει μεταρρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας. 
Στο άρθρο 78 προβλέπεται ότι «Στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για τη λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή που το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών, δύναται: α) προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και β) προσωπικό των ΟΤΑ να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας, κατόπιν αιτήματος αυτού, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις.
Οι νοσηλευτές ζητούν την κατάργηση ή μεταρρύθμιση των επίμαχων διατάξεων, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των ασθενών και να μην επιβαρυνθεί με ακόμη περισσότερα προβλήματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες