Εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι οφείλονται στην ρύπανση...

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ατμοσφαιρική ρύπανση οδηγεί 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως σε πρόωρο θάνατο κάθε χρόνο.
«Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί τον τέταρτο υψηλότερο παράγοντα κινδύνου για θάνατο, σε παγκόσμιο επίπεδο, και είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός παράγοντας κινδύνου για ασθένειες», δήλωσε ο Μάικλ Μπράουερ, καθηγητής Δημόσιας Υγείας.
Ο κύριος παράγοντας της ρύπανσης είναι τα αιωρούμενα σωματίδια όπως αερολύματα, καπνός, αιθάλη, σκόνη και άλλες τοξίνες και αναθυμιάσεις που αιωρούνται στον αέρα.
Η έκθεση σε σωματίδια έχει συνδεθεί με μια σειρά από καρδιαγγειακά προβλήματα, καθώς και πνευμονικές ασθένειες, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και καρκίνο.
Η ρύπανση είναι σίγουρα πρόβλημα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η πλειοψηφία των θανάτων συμβαίνουν στις αναπτυσσόμενες χώρες και την Ασία.
Στις πρώτες θέσεις είναι η Ινδία και η Κίνα,δύο χώρες με τεράστιες, αναπτυσσόμενες οικονομίες και σοβαρά προβλήματα ελέγχου της ποιότητας του αέρα.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες