Πρόστιμο-μαμούθ στη Novartis!

Έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Νοέμβριο αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο στην ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis ύψους 390 εκατομμυρίων δολαρίων με την κατηγορία ότι χορηγούσε μίζες σε όσα φαρμακεία συνιστούσαν σκευάσματα της εταιρείας.
Ειδικότερα, στην εν λόγω συμφωνία διακανονισμού, η Novartis παραδέχτηκε ότι παρείχε σε συγκεκριμένα φαρμακεία και ιατρικούς επισκέπτες εκπτώσεις και... δωράκια, προκειμένου να προωθούν τα φάρμακα Exjade και Myfortic. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο που επεβλήθη είναι πολύ μικρότερο από τα 3,3 δισ. δολάρια που ζήτησε αρχικά η αμερικανική κυβέρνηση για την υπόθεση.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης, μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο οι πωλήσεις του φαρμάκου ήταν μειωμένες λόγω παρενεργειών του που ήταν χειρότερες από ό,τι αναμενόταν. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι νοσοκόμες συγκάλυπταν τους «σοβαρούς και δυνητικά απειλητικούς για τη ζωή κινδύνους από τη λήψη του Exjade» όπως η νεφρική και η ηπατική ανεπάρκεια.

Σκάνδαλο και αντιδράσεις
Με το φάρμακο Myfortic, η Novartis προσέφερε μεγάλες εκπτώσεις σε πέντε φαρμακεία, με αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση για την αγορά του συγκεκριμένου σκευάσματος.
«Οι ασθενείς-καταναλωτές-πελάτες πρέπει να λαμβάνουν θεραπείες, οι οποίες δεν θα επηρεάζονται από εταιρικές μίζες» δήλωσε ο Αμερικανός Εισαγγελέας Preet Bharara. Πρόσθεσε, επίσης, πως η Novartis μετέτρεψε τα φαρμακεία -τα οποία θα έπρεπε να δρουν ως ανιδιοτελείς πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης- σε μεροληπτικούς πωλητές της.
«Οι κατασκευαστές φαρμάκων και οι σχέσεις τους με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης -είτε πρόκειται για γιατρούς, φαρμακοποιούς ή νοσηλευτές- πρέπει να συμμορφώνονται με το καταστατικό. Αν δεν το κάνουν, θα λάβουμε όλες τις ενέργειες ώστε να γίνει η απαραίτητη επιβολή του νόμου» υπογράμμισε.
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

  1. Σας προσφέρουμε εξασφαλισμένα δάνεια προς ιδιώτες και επιχειρήσεις με χαμηλά επιτόκια, προσφέρουμε επίσης μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Η εταιρεία μας έχει καταγραφεί πολλές καινοτομίες στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρώτης κατηγορίας για τους πελάτες μας, ειδικά στον τομέα της παροχής πιστώσεων και κεφαλαίων για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα γρήγορο δάνειο εδώ και να το πάρετε για να ease.Perhaps χρειάζεστε ένα δάνειο για τη σταθεροποίηση χρέους, εγχώρια βελτίωση, καινούρια ή μεταχειρισμένα αγορά αυτοκινήτου, το νέο σπίτι, σκοπός των επενδύσεων / επέκταση των επιχειρήσεων. Επικοινωνήστε μαζί μας: equifinancials@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνεργάτες