Νεκρός ασθενής που περίμενε να βρει κρεβάτι στο "Σωτηρία"!

Ένας ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή του την Τρίτη στο νοσοκομείο «Σωτηρία», περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η έλλειψη κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κοστίζει ανθρώπινες ζωές.
Ο συγκεκριμένος ασθενής παρέμεινε διασωληνωμένος, σε κοινό θάλαμο περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.
Όπως μάλιστα αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει το 50 άτομα την ημέρα, πολλά από τα οποία θα καταλήξουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Την ίδια ώρα, δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αναβάλλονται λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι:
«Το πρόβλημα πρόκειται να οξυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της επικείμενης επιδημίας της γρίπης που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για ν ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της»
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες