Πού έκλεισε ολοκαίνουργιο νοσοκομείο...

Το νοσοκομείο που προοριζόταν να εξυπηρετεί 80.000 κατοίκους τελικά δεν θα λειτουργήσει.
Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007 και στοίχισε 21 εκατομμύρια ευρώ, αλλά διακόπηκε λόγω έλλειψης πόρων ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.
Τον Μάρτιο του 2015 τα έργα ξανάρχισαν, ολοκληρώθηκαν και το νοσοκομείο εγκαινιάστηκε, χωρίς
να διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα και να έχει συνδεθεί με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης Λέπε στην Ανδαλουσία.
Το χειρότερο όμως είναι ότι για να πάει κανείς μέχρι εκεί θα πρέπει να περάσει από έναν αγροτικό χωματόδρομο, αφού δεν υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η τοπική κυβέρνηση.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας θεωρεί υπεύθυνο για αυτή τη σουρεαλιστική κατάσταση τον συντηρητικό Δήμο του Λέπε, υπενθυμίζοντας ότι οι δημοτικές αρχές θα έπρεπε να ασχοληθούν με το δρόμο και με τη σύνδεση του νοσοκομείου με τα δίκτυα του νερού και του ηλεκτρικού.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χουάν Μανουέλ Γκονθάλεθ, που πρόσκειται στο Λαϊκό Κόμμα, υποστηρίζει ότι η πόλη του δεν διέθετε τα οικονομικά μέσα για να κάνει τα έργα λόγω της αυστηρής λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ισπανία μεταξύ 2012-14. Εκτός από τις περικοπές (ύψους 150 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση) στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί για την εξοικονόμηση πόρων οι δήμοι δεν μπορούσαν να συνάψουν μακροχρόνια δάνεια.
Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες