Νέες "σκιές" στην υπόθεση της μικρής Μελίνας. Τι συνέβη (στα κρυφά) με τις ιστολογικές εξετάσεις!

Σε σίριαλ μετατρέπεται η προσπάθεια διευκρίνησης των αιτιών που οδήγησαν στο θάνατο την 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη η οποία είχε εισαχθεί για επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ενώ από μέρα σε μέρα αναμένονταν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων στα όργανα του άτυχου παιδιού πριν από δύο ημέρες η οικογένεια ενημερώθηκε πως οι εξετάσεις δε θα γίνουν στο Ηράκλειο, όπως αρχικώς είχε συμφωνηθεί αλλά στην Αθήνα. Το θέμα αποκτά περίεργες διαστάσεις καθώς με την αποστολή των οργάνων του παιδιού στην Αθήνα επιχειρήθηκε ο κατ' ουσίαν αποκλεισμός από τη διενέργεια των εξετάσεων της ιατροδικαστού - πραγματογνώμωνα που έχει ορίσει η οικογένεια της μικρής Μελίνας.

Όπως λέει στο ekriti.gr η ίδια η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη, ενώ από το βράδυ της νεκροψίας - νεκροτομής είχε συμφωνηθεί οι ιστολογικές εξετάσεις να γίνουν στο Ηράκλειο, όπου υπάρχει η απαραίτητη υποδομή αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό, εντούτοις η υπόσχεση αυτή αθετήθηκε και τα δείγματα εστάλησαν αιφνιδιαστικά στην Αθήνα.

"Σε αυτό είχαμε συμφωνήσει με τον δημόσιο ιατροδικαστή παρουσία και άλλων γιατρών. Όταν πριν από λίγες ημέρες και αφού επέστρεψα από άδεια, ζήτησα να ενημερωθώ πότε θα γίνει η ιστολογική εξέταση ενημερώθηκα πως τα δείγματα είχαν σταλεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών και Τοξικολογικών ερευνών της Ιατρικής σχολής της Αθήνας, χωρίς να έχω λάβει καμία σχετική ενημέρωση» λέει η ίδια.

Μετά την εξέλιξη αυτή ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από την πλευρά της οικογένειας ώστε να μη γίνουν οι ιστολογικές εξετάσεις χωρίς την παρουσία της δικής τους πλευράς και αργά το μεσημέρι ο πατέρας της μικρής Μελίνας, Μάνος Παρασκάκης αναγκάστηκε να στείλει με φαξ έγγραφο από το αστυνομικό τμήμα της Νεάπολης προς το Εργαστήριο της Αθήνας ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία και να μην ολοκληρωθεί, αν δε βρίσκεται εκεί και η ιατροδικαστής που έχει ορίσει η οικογένεια.

Σε επικοινωνία των δικηγόρων της οικογένειας με την διευθύντρια του Εργαστηρίου Χαρά Σπηλιοπούλου εκείνη δεσμεύθηκε πως το αίτημα της οικογένειας θα γίνει δεκτό. Ωστόσο, η προσπάθεια αποκλεισμού της ιδιώτη ιατροδικαστού ρίχνει ακόμα μία σκιά στην πολύκροτη υπόθεση. Σε δήλωσή του στο ekriti.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης τονίζει: «Δε θέλουμε να βλέπουμε παντού φαντάσματα, ωστόσο όταν αλλάζουν οι συνθήκες και ο προγραμματισμός που είχε γίνει είναι λογικό να δημιουργείται πρόβλημα και να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μια ήδη δραματική ιστορία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει και νέα καθυστέρηση στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από τις συγκεκριμένες εξετάσεις και να παρατείνει ακόμα περισσότερο την αγωνία της οικογένειας που ζητά επιτακτικά απαντήσεις.

Μάριος Διονέλλης
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες