ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποιήσεις για την κατάσταση διάλυσης στα νοσοκομεία...

Κινητοποιήσεις προαναγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης τα Νοσοκομεία οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 2 δισ. ευρώ και να λειτουργούν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης (black out), με το εναπομείναν προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.
Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων είναι μειωμένοι κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, για όλους τους κωδικούς πλην των φαρμάκων, καθότι τα ακριβά φάρμακα θα χορηγούνται πλέον από τα Νοσοκομεία.
Ακόμα, καταγγέλλει ότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και μάλιστα αναστέλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών.
Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού τονίζει ότι «η μία οργανική θέση στις τρεις είναι κενές σε οργανισμούς που συστήθηκαν, σύμφωνα με τις μνημονιακές προβλέψεις με κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, κλινών και κλινικών.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας φέτος θα κλείσουν κάτω του 5% του ΑΕΠ και η ιδιωτική θα αγγίξει το 4% του ΑΕΠ, ενώ στα Συστήματα Υγείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Δημόσιες Δαπάνες είναι 7,5% και 1% η ιδιωτική.
Σημειώνεται ότι τα Νοσοκομεία των άλλων χωρών της Ευρώπης επιχορηγούνται με 2,9% του ΑΕΠ εν αντιθέσει με τα Νοσοκομεία της χώρας μας, που εφέτος θα είναι κάτω του 1,5% του ΑΕΠ.


Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες