Στο ''κόκκινο'' το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο...

Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν χθες οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Α.Ε., νοσοκομείο-κληροδότημα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Τα τελευταία πέντε χρόνια το Ευγενίδειο αντιμετωπίζει οξύτατα οικονομικά προβλήματα, οι οφειλές του φθάνουν περίπου τα 8 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και μισθοδοσία ως 5 μηνών στο προσωπικό, που πληρώνεται με καθυστερήσεις και «έναντι», ενώ ο κίνδυνος του λουκέτου είναι ορατός.
Πολλοί εργαζόμενοι από τους συνολικά 220 έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Η διοίκηση ανακοίνωσε μονομερείς μειώσεις μισθών κατά 25% και προχώρησε σε προσλήψεις νέου προσωπικού αντί να εξοφλήσει τους επισχεσίες.
Όσο για την άσχημη οικονομική θέση του νοσοκομείου, την αποδίδει στη μείωση του κύκλου εργασιών εξαιτίας της κρίσης, στο κούρεμα των νοσηλίων μέσω της μεθόδου clawback και rebate και στο «υψηλό και εν πολλοίς άδικο μισθολογικό κόστος», θεωρώντας συνυπεύθυνους τους εργαζόμενους με ενέργειες που «υπονόμευαν το κύρος του νοσοκομείου στους πελάτες (πανό, απεργίες, επίσχεση εργασίας)».

Share on Google Plus

About dognet

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες