Σύρραξη στο δήμο Παλαιού Φαλήρου με φόντο το ΚΕΕΛΠΝΟ!

Σοβαρό θέμα, όπως γίνεται γνωστό από αυτοδιοικητικές πηγές, προέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου με αντεγκλήσεις, βαρείς χαρακτηρισμούς, διακοπές, καταγγελίες για αυτόφωρη διαδικασία και με ...φόντο το ΚΕΕΛΠΝΟ!

Όπως γράφουν τα τοπικά sites, η βασική σύγκρουση ήταν ανάμεσα στον δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και στη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνηση και είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών βιβλιοθηκών. Ανάλογο κλίμα είχε επικρατήσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Φάληρο», κ. Βασιλείου, επανάφερε το θέμα που έχει προκύψει στην βιβλιοθήκη, μεταξύ υπαλλήλων και της υπεύθυνης, με τις εκατέρωθεν μηνύσεις, που αφορούν την κατηγορία πλαστογράφησης πτυχίου ξένης γλώσσας.

Και μεταξύ των διαλόγων που δημοσιοποιήθηκαν έχουν καταγραφεί και τα εξής: 

 Βασιλείου: Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Δήμαρχε σας έκανα μια ερώτηση. Σας είπα να μας ενημερώσετε σε ποιο σημείο βρίσκετε η υπόθεση μετά τον έλεγχο που έκανε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Μου απαντήσατε ότι δεν σας έχει έρθει η έκθεση και δε γνωρίζετε κάτι γι’ αυτό. Δυστυχώς όμως, κ. Δήμαρχε δεν μου πατε αλήθεια. Η έκθεση, το πόρισμα των ελεγκτών έχει έρθει από 5/8. Με την ένδειξη προς ΚΕΕΛΠΝΟ και Δήμο Π. Φαλήρο και κοινοποίηση στον Εισαγγελέα και σε άλλους οργανισμούς και ζητά ενέργειες εντός διμήνου. Το χαρτί θα σας το καταθέσω...
Χατζηδάκης: Για μισό λεπτό. Λοιπόν, λέει (σσ. Το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Βασιλείου) την έκθεση των επιθεωρητών ελεγκτών, οι οποίοι διενέργησαν επιθεώρηση και έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Και σε λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες με αντικείμενο την εξέταση του διαβαλλομένου σε καταγγελία αναφορικά με την εγκυρότητα του τίτλου γνώσης ξένης γλώσσας, Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Π. Φαλήρου και υπαλλήλου του ανωτέρω κέντρου… Δηλαδή με συγχωρείτε, για το εάν ξέρει Αγγλικά; Αυτό είναι το θέμα μας τώρα;

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Ανδρικοπούλου η οποία ανέφερε τα εξής: Ο κ. Βασιλείου είπε ότι το πόρισμα έχει έρθει στο Δήμο, είπε θα σας το δείξω, θα σας το δώσω. Ζήτησα το πόρισμα από τους ελεγκτές και το πήρα. Να διευκρινίσω ότι το πόσιμα δεν είναι καμία απόφαση. Κακώς το θέτετε το θέμα έτσι. Θεωρείτε ότι παράγει δεδικασμένο; Δεν υπάρχει καμία απόφαση δικαστηρίου και κανενός δικαστικού οργάνου. Θίγεται η τιμή και η υπόληψή μου βάναυσα για πολλοστή φορά. Το έργο το έχουμε ξαναδεί με άλλους πρωταγωνιστές τώρα, που διαδέχονται κάποιους άλλους, πάντα με τους ίδιους από πίσω. Τιμώ, ευχαριστώ και σέβομαι για τη φιλία τους την κα Μιχαλοπούλου και τον κ. Κανέλλο. Όμως, έχετε προβεί σε μια τεράστια απρέπεια. Παραβιάσατε κ. Βασιλείου την αρχή της μυστικότητας της ποινικής διαδικασίας, που συνιστά αξιόποινή πράξη. Αυτό το θέμα που τέθηκε από τον κ. Βασιλείου, με τη χρήση στοιχείων δικογραφίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και για την οποία εγώ η ίδια δεν έχω τοποθετηθεί στο σύνολο συνιστά παραβίαση της αρχής μυστικότητας της ποινικής προδικασίας και συνάμα παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο βιασμός γίνεται κατ’ εξακολούθηση. Για τους λόγους αυτούς ζητώ κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε, Συνάδελφοι, το θέμα να καταχωρηθεί στα πρακτικά λέξη προς λέξη με ρητή αναφορά τα στοιχεία που προσκόμισε και σας έδωσε, καθώς και να ενημερωθούν πλήρως οι Αρχές και οι Δικηγόροι μου, ώστε να προβώ άμεσα σε μηνυτήρια αναφορά, αγωγή δικοπραξίας, αλλά και αναφορά προς την αρμόδια για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Σημειώνω δε τέλος, αυτό που πράξατε είναι αυτόφωρο αδίκημα και για το λόγο αυτό θα ζητήσω να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Παρακαλώ, κ. Πρόεδρε να διακόψετε το Συμβούλιο για μισή ώρα, προκειμένου να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα της τάξης. Δήμαρχε πάρτε θέση για τη διαδικασία. Υποχρεούστε να το κάνετε αυτή τη στιγμή.

Ακολούθησε νέα μεγάλη διακοπή. Σε αυτήν ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε τη διακοπή του Συμβουλίου και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, κάτι που όπως είπε ο κ. Τριάντος δεν είναι δική του δικαιοδοσία, αλλά του σώματος.
Ακολούθησαν μάχες «σώμα με σώμα» και λεκτικοί διαπληκτισμοί μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο μεταξύ Συμβούλων της Συμπολίτευσης, όσο και με τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Το Συμβούλιο διεκόπη για πάνω από μια ώρα και αφού είχαν αποχωρήσει περίπου 15 Σύμβουλοι.
Από τα όσα ακούσαμε προκύπτει ότι υπάρχει ένα Πόρισμα από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών, το οποίο έχει αποσταλεί στο Δήμο από τον Αύγουστο. Επίσης, ο κ. Βασιλείου έλαβε έγγραφο από το Σώμα, με το οποίο του πιστοποιείται ότι το πόρισμα έχει αποσταλεί στον Δήμο και ζητά από αυτόν συγκεκριμένες ενέργειες.

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΟΚΚΟΡΗ
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες