Ανοικτή επιστολή από την τέως Αναπληρώτρια Διοικήτρια του "Αττικόν"...

Με ανοιχτή επιστολή απάντησε η τέως Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αττικόν Λαμπρινή Καρπούζου για το θέμα που δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου κατά την τελευταία ημέρα πριν από την αποχώρησή της, την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Το σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του την είχε κατηγορήσει ως υπαίτια για «πρωτοφανή αυταρχισμό που επιδεικνύει απέναντι στους εργαζόμενους και το σωματείο». Οι τόνοι μεταξύ των εκπροσώπων του Σωματείου των εργαζομένων και της κ. Καρπούζου ανέβηκαν μάλιστα παρά πολύ με αφορμή αυτή τη συνεδρίαση.

Η κ. Καρπούζου αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της:
Σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα στην έναρξη της πρόσφατης συνεδρίασης του ΔΣ, στην ημερήσια διάταξη του οποίου υπήρχαν ιδιαίτερα επείγοντα και κρίσιμα θέματα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, και τα οποία η υπηρεσία επισήμανε ότι ήταν επείγοντα και απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, χρειάζεται να τονισθεί ότι:
"Από την ημέρα που ανέλαβα καθήκοντα Αναπληρώτριας Διοικήτριας , λειτουργώ πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών, του Νοσοκομείου, αλλά και των εργαζομένων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, και των δυνατοτήτων μου καθώς υπάρχει ήδη χαραγμένη κυβερνητική πολιτική για την υγεία.
Στόχος των ενεργειών μου ήταν και είναι μόνο η αποτελεσματική και άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς και η εύρυθμη εντός του νομοθετικού πλαισίου λειτουργία του νοσοκομείου.
Η άσκηση καθηκόντων σε θέσεις ευθύνης απαιτεί καίριες τομές και συχνά ρήξη με νοοτροπίες , κατεστημένα και πρακτικές που συνθέτουν τα παρωχημένα μοντέλα διοικητικών πρακτικών.
Αναφερόμαστε στις διοικητικές πρακτικές οι οποίες μεσουρανούσαν στην Ελλάδα εκείνες τις εποχές που η τήρηση των κανόνων, διαδικασιών, σεβασμού στους θεσμούς, υποχρέωση για διαφάνεια των διοικητικών πράξεων και πρακτικών , καλύπτονταν συχνά πίσω από την γενικευμένη κακώς νοούμενη δημοσιουπαλληλική πεποίθηση του «μη αποτελεσματικού ελέγχου και της ατιμωρησίας των μη σύννομων πράξεων ».
Τα ανωτέρω στοιχεία συνθέτουν μια νοοτροπία που οδηγεί «σίγουρα» και στην αποσάθρωση της λειτουργίας των μονάδων υγείας.
Είναι γνωστό βέβαια ότι, τα δημόσια πρόσωπα εκτίθενται σε κριτική, με τη μόνη διαφορά ότι η βάση κάθε κριτικής πρέπει να είναι η αλήθεια, και να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Η διοικητική μου πρακτική, η ηθική μου και η δημοκρατική μου αντίληψη δεν ανέχεται απειλές, προπηλακισμούς, και ψευδή δημοσιεύματα.
Είναι βέβαιο ότι το σύνολο των εργαζομένων στο Αττικο νοσοκομείο, καθώς και μέλη του Σωματείου καταλαβαίνουν πλέον και ενημερώνονται για τον ρόλο που ο καθένας από τη θέση του υποστηρίζει, και αυτή η επισήμανση γι αυτούς οι οποίοι αφελώς νομίζουν πώς οι «άλλοι δεν τους καταλαβαίνουν τι ρόλο παίζουν »
Η «απειλητική στάση» και επί προσωπικού, από κάποια μέλη του Σωματείου εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο, τα οποία εμπόδισαν τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Δ Σ του νοσοκομείου, μεταχειριζόμενοι διάφορες «προφάσεις και προσχήματα» με ανάγκασε να προχωρήσω σε όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλότητας και της απρόσκοπτης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες