ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Πολάκη! 550.000€ από το υπ. Υγείας για την ηθοποιό Ζ. Δούκα και την (πρώην σύζυγο Χρυσοχοΐδη) νυν αντιπρόεδρο του ΕΟΤ και Διευθύντρια της Ελ. Κουντουρά...

Μεγάλη αναταραχή δημιουργήθηκε τις προάλλες στο διαδίκτυο από την αποκάλυψη ότι η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έχει τοποθετήσει διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της, αν και έχει πτυχίο Λυκείου και όχι ΑΕΙ, την (πρώην σύζυγο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη) Αγγελική Χονδροματίδου.

Με αφορμή αυτό, μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, την οποία έκανε το YgeiaPress.gr.  οδηγεί και σε άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα.

Κατ' αρχάς, βρίσκουμε ότι η Αγγελική Χονδροματίδου με ιδιότητα ως "Εμπειρογνώμονας σε θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας" έχει διοριστεί από την κ. Κουντουρά και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του ΕΟΤ.


Επίσης βρίσκουμε ότι η Αγγελική Χονδροματίδου έχει δημιουργήσει πριν από μερικά χρόνια, επί υπουργίας Δημ. Αβραμόπουλου, μαζί με την ηθοποιό Ζέτα Δούκα και μερικούς άλλους μια ΜΚΟ με το όνομα ΑΝΑΣΑ και είναι "ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ" δηλαδή από ανορεξία.

Βρίσκουμε επίσης ότι η ΑΝΑΣΑ έχει ενταχθεί από το 2012 σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού") με αντικείμενο "ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ" με κωδικό MIS 381383.

Η απόφαση υπογράφεται στις 20/07/2012 από τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αθανάσιο Κωτσόπουλο και είναι από τις πρώτες υπογραφές μετά την ανάληψη της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ υπό τον Αντ. Σαμαρά και υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στην απόφαση διαβάζουμε ότι "η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 550,000.00 Ευρώ".

Αντικείμενο του έργου, όπως αναφέρεται, είναι "η ενημέρωση/αφύπνιση του πληθυσμού (μαθητές, έφηβοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, ιατρική κοινότητα, εμπλεκόμενοι φορείς) για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής" με διάφορες εκδηλώσεις, ομιλίες κλπ.

Όπως ορίζεται επίσης η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 24 (μήνες). Ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες, που τελειώνει το 2015, πρέπει να έχουν εγκριθεί αυτές οι δαπάνες; Προφανώς.

Μια ματιά στο site της ΑΝΑΣΑ δείχνει ότι ύστερα από το 2012 ελάχιστες δράσεις έχουν σημειωθεί (κυρίως αυτές είναι  μέσα στο 2015!) και πάντως δύσκολα φαίνεται να δικαιολογούν 550.000 ευρώ. Κι αν είναι έτσι, τι θα γίνει; Κατά τους γνωρίζοντες, υπάρχει το παράθυρο να υπάρξει παράταση ή και η λεγόμενη "γέφυρα" με το επόμενο ΕΣΠΑ και να συνεχιστεί από εκεί η χρηματοδότηση.

Ούτως ή αλλιώς, το θέμα δεν είναι μόνο τεχνικό και έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον...

Τώρα μάλιστα που δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία και τα νοσοκομεία είναι σε κατάσταση διάλυσης, ο υπουργός Υγείας κ. Πολάκης - για παράδειγμα- ο οποίος σηκώνει (και καλά κάνει) το θέμα των κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, για περιπτώσεις όπως αυτή εδώ τι έχει να πει; Θα ασχοληθεί ή θα βρεθεί κάποια δικαιολογία;
  
                                                                                                     ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΟΚΚΟΡΗ


Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες