Μέσα στον Δεκέμβριο η εξόφληση εφημεριών στους νοσοκομειακούς


Δρομολογήθηκε από το υπουργείο Υγείας η εξόφληση των εφημεριών του τέταρτου τριμήνου του έτους. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τις οικονομικές υπηρεσίες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, τα σχετικά ποσά θα εκταμιευτούν προς τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στις 30 Νοεμβρίου.
Συνεπώς, εντός του Δεκεμβρίου μπορούν να καταβληθούν οι εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ οι εφημερίες Δεκεμβρίου θα καταβληθούν εντός του Ιανουαρίου.
Ο κ. Βαρνάβας καλεί τις Ενώσεις των γιατρών να συνεργαστούν με τα λογιστήρια των νοσοκομείων, ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η ενταλματοποίηση των εφημεριών και να γίνει δυνατή η καταβολή τους.
Η ΟΕΝΓΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διοικητές των ΥΠΕ για την καταβολή των εφημεριών των γιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας – ΠΕΔΥ.
Έχει, παράλληλα, κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, διεκδικώντας την καταβολή των οφειλομένων από εφημερίες και την ομαλοποίηση της περαιτέρω καταβολής τους.
Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Υγείας.
Αιτήματα
Μεταξύ των αιτημάτων, είναι η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και η δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο.
Η ΟΕΝΓΕ ζητεί, επίσης, να αρθεί το εμπόδιο ένταξης των γιατρών των Κέντρων Υγείας στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η “νόμιμη” απλήρωτη εργασία.
Η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Υγείας να επαναφέρει στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες