Φεύγουν οι περισσότεροι Διοικητές Νοσοκομείων!

Καρατομήσεις διοικητών προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης, αφού όπως είπε οι περισσότεροι δεν πέρασαν ...την αξιολόγηση. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός την Παρασκευή, εντός του Νοεμβρίου, την «πόρτα εξόδου» από το ΕΣΥ θα δει η πλειοψηφία των σημερινών διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων. Σύμφωνα με τον κ. Πολλάκη, έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των διοικητών και των υποδιοικητών από τις υγειονομικές περιφέρειες και άμεσα θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι περισσότεροι, καθώς – πρόσθεσε- το σύστημα πρέπει να διοικηθεί.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα οριστούν και τα νέα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων ενώ αμέσως μετά θα συγκροτηθεί επιτροπή αξιολόγησης των νέων διοικητών που θα στελεχώσουν το ΕΣΥ. Θα προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας επανεξετάζει τα κριτήρια αξιολόγησης των διοικήσεων του ΕΣΥ, με στόχο την ένταξη και νέων κριτηρίων που θα «πριμοδοτούν» τους διοικητές πέραν των σημερινών ποσοτικών κριτηρίων. Τα νέα κριτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ποιοτικά και θα αφορούν την συμπεριφορά των διοικήσεων (με την εφαρμογή ψυχομετρικών τεστ). Μάλιστα για τους διοικητές που καπνίζουν εξετάζεται η εφαρμογή «ποινής».

Στο μεταξύ, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα «περάσει» από την Βουλή και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Η πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων είναι τελικά ο λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήρης Μπερσίμης.
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες