Τα γενόσημα μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις


«Ανοιχτό» παραμένει το θέμα των τιμών των γενοσήμων και μάλιστα «μπλοκάρει» τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης των 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Στο πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα που ψηφίσθηκε τον Νοέμβριο, έγινε «διόρθωση» του νέου τρόπου τιμολόγησης των off patent και των γενοσήμων. Συγκεκριμένα, προστέθηκε για την τιμολόγηση να υπολογίζεται και ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών των αντίστοιχων σκευασμάτων στην Ε.Ε.
Είχε προηγηθεί η υπουργική απόφαση του Σεπτεμβρίου από την οποία όμως είχαν εξαιρεθεί τα φάρμακα εκτός πατέντας με τιμή μικρότερη των 12 ευρώ και τα γενόσημα με τιμή μικρότερη των 7,8 ευρώ.
Ωστόσο, οι δανειστές ζητούν άρση της προστασίας για όλα τα φάρμακα με την ελληνική πλευρά να καταβάλλει προσπάθεια ώστε να υπάρχει προστασία για φάρμακα με χαμηλότερες από αυτές τιμές. Προς το παρόν, πάντως, ο ΕΟΦ προχωράει στην έκδοση του νέου δελτίου τιμών, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Σεπτεμβρίου.
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες