ΠΑΝΟ ΟΡΓΗΣ από φοιτητές στην Ιατρική! Αντιμέτωπος με το παρελθόν του βρέθηκε ο υπουργός Π. Πολάκης...

Εγκαινιάστηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, χθες, το ιστορικό Αμφιθέατρο «Φυσιολογίας Γ. Κοτζιάς» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο λειτουργεί ξανά μετά από 16 χρόνια.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ.κ. Δαμασκηνός και το "παρών " στην εκδήλωση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και σύσσωμη η Ακαδημαϊκή κοινότητα.
Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Πολάκης αναπόλησε τις δικές του στιγμές στο αμφιθέατρο τριάντα χρόνια πριν, που ως φοιτητής της Ιατρικής Σχολής 1983-84 έδινε τις δικές του "μάχες" για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο σε φοιτητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
"Κουβαλώ μέσα μου όλη αυτή την ιστορία", είπε ο κ. Πολάκης και ερχόμενος στο σήμερα ανέφερε ότι τόσο η Ιατρική Σχολή όσο και η κοινωνία "τραβούν μεγάλα ζόρια", καθώς η σημερινή κατάσταση είναι κρίσιμη. Μίλησε για άσχημη συμφωνία με κακά μέτρα που η εναλλακτική της όμως, όπως είπε, θα ήταν μια χαώδης κατάσταση για την οποία κανείς δεν είχε προετοιμαστεί.
Με το παρελθόν του αυτό ήρθε πάντως αντιμέτωπος χθες ο κ. Πολάκης. Μόλις ανέβηκε στο βήμα έγινε σεισμός από τους φοιτητές που ήταν στο ακροατήριο και αμέσως σήκωσαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα απαιτώντας εξηγήσεις για την υποχρηματοδότηση της υγείας, την υποστελέχωση στα νοσοκομεία και την ανεργία των γιατρών που τους αναγκάζουν να μεταναστεύουν στο εξωτερικό : «Εσείς εδώ έχετε και μπουφέ όταν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια δεν έχουν σίτιση» του φώναζαν οργισμένοι.
Εκπρόσωπος ομάδας φοιτητών της Ιατρικής Σχολής ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές από την "υποχρηματοδότηση και την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής των Πανεπιστημίων" και επεκτείνοντας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μίλησε "για κατάρρευση δημόσιων δομών" και για ένα σύστημα "αντικινήτρων" που οδηγεί τους νέους γιατρούς εκτός Ελλάδας.
Ο κ. Πολάκης κάλεσε τελικά τους φοιτητές να τον επισκεφθούν στο υπουργείο, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη φοίτησή τους.Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες