Στο παρά πέντε η ανανέωση των "ομήρων "επικουρικών γιατρών....

Στο παρά πέντε έγινε ουσιαστικά η ανανέωση των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στα Νοσοκομεία οι οποίοι είναι ουσιαστικά "όμηροι "του Εθνικού Συστήματος Υγείας που  βρίσκεται υπό κατάρρευση. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά οι επικουρικοί είναι γιατροί με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου,   συνήθως ένα χρόνο,  και μέχρι να εγκλιματιστούν (οι περισσότεροι είναι νέοι) περνά  γρήγορα ο χρόνος της σύμβασης.   Έκτοτε η ανανέωση  εναπόκειται στο Καθηγητή ή στον Διευθυντή του Τμήματος και το αν αυτός έχει καλές σχέσεις με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, δεδομένου ότι ο επικουρικός πληρώνεται από το νοσοκομείο και δεν υπάρχει για αυτό ειδικό κονδύλι από το υπουργείο.Καθώς μάλιστα  τα νοσοκομεία είναι σε κακή οικονομική  κατάσταση γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολα μπορεί να παραμένουν οι επικουρικοί.
Τελικά η ηγεσία του υπουργείου δεν  έλυσε κανέναν πρόβλημα, απλώς  μετέθεσε το πρόβλημα στελέχωσης των νοσοκομείων για αργότερα.....
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες