Κ. Μπαργιώτας (Ποτάμι): «Προσχηματική η διαδικασία για το διορισμό νέου προέδρου στον ΕΟΠΥΥ»

Την «προσχηματική διαδικασία» που ακολουθήθηκε για το διορισμό νέου προέδρου στον ΕΟΠΥΥ αναδεικνύει ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας.
Όπως σημειώνει ο βουλευτής «από το Μάρτιο υπήρξε διαρροή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο κ. Μπερσίμης θα είναι ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Το Ποτάμι υπογράμμισε τότε ότι της έκδοσης προκήρυξης έπρεπε να προηγηθεί Υπουργική Απόφαση καθορισμού των προσόντων, όπως προβλέπει ο νόμος, διότι προκήρυξη χωρίς σαφή και προκαθορισμένα θεσπισμένα προσόντα γεννά υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες και μικροκομματικές «τακτοποιήσεις» ημετέρων. Ωστόσο, ουδέποτε εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση. Τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ βουλιάζει στα χρέη σε μια περίοδο που το ΕΣΥ κινδυνεύει με black out, όπως πρόσφατα παραδέχθηκε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν το βιογραφικό του κ. Μπερσίμη ήταν το καλύτερο ή αν υπήρχαν κάποια άλλα καλύτερα, το συναφέστερο ή αν υπήρχαν αλλά με μεγαλύτερη συνάφεια.
Το Ποτάμι ρωτά ποιος είναι ο αριθμός των βιογραφικών που κατατέθηκαν; Υπήρξε λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων (shortlist), όπως συμβαίνει στους διαγωνισμούς παγκοσμίως; Εάν ναι, πόσοι ήταν στη λίστα της τελικής φάσης και ποιοι; Μονοπρόσωπο όργανο ή συλλογικό έκανε τη διαλογή των βιογραφικών και ποιο;
Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του κ. Μπερσίμη; Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η συνάφεια τίτλων σπουδών-αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει ο διορισθείς; Προβλέφθηκε διαδικασία ενστάσεων των συνυποψηφίων; Εάν ναι, υπήρξε κάποια, κρίθηκε και από ποιόν; Τι νόημα έχει η διαδικασία των γνωμοδοτικών Επιτροπών, σύμφωνα με το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής, όταν δεν υπάρχουν ή δεν είναι γνωστοί οι επικρατέστεροι συνυποψήφιοι; Επίσης, ζητά να κατατεθούν τα βιογραφικά των επικρατέστερων υποψηφίων (shortlist)».
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες