"Σχεδιάζετε την εξόντωση Στελεχών των Νοσοκομείων" καταγγέλλει τον Α. Ξανθό η ΠΟΕΔΗΝ


Η Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει με σκληρή ανακοίνωση τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό ότι με εντολή του Διοικητού της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας αντικατέστησε τη Διοικητική Διευθύντρια του Ψ.Ν.Α. που ασκούσε χρέη Διοικητή από στέλεχος άλλου Νοσοκομείου -συγκεκριμένα του Θριάσιου- αν και αυτό απαγορεύεται.
"Κε Υπουργέ
Δεσμευτήκατε ως κυβέρνηση στον ελληνικό λαό για Αξιοκρατία και Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση. Διαπιστώνουμε σε άλλη μία περίπτωση, ότι η συγκεκριμένη δέσμευση είναι σαν τις δεσμεύσεις για κατάργηση των Μνημονίων. Σχεδιάζετε την υπηρεσιακή εξόντωση Διοικητικών Στελεχών Νοσοκομείων" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, η πολύ σημαντική επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ έχει αναλυτικά ως εξής:

"Κύριε Υπουργέ,
Δεσμευτήκατε ως κυβέρνηση στον ελληνικό λαό για Αξιοκρατία και Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση. Διαπιστώνουμε σε άλλη μία περίπτωση, ότι η συγκεκριμένη δέσμευση είναι σαν τις δεσμεύσεις για κατάργηση των Μνημονίων.
Σχεδιάζετε την υπηρεσιακή εξόντωση Διοικητικών Στελεχών Νοσοκομείων.
Με απόφαση του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής καθαιρέθηκε η Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας του Ψ.Ν.Α. και αντικαταστάθηκε με υπάλληλο άλλου Νοσοκομείου (ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο). Πράξη που είναι προδήλως παράνομη.
Το σχέδιο ήταν οργανωμένο από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθ' ότι εκδώσατε εγκύκλιο Αρ. Πρωτ. 6432/3-11-2015 η οποία αναφέρει ότι παγώνουν όλες οι μεταβολές προσωπικού στις υπηρεσιακές ιεραρχίες των Νοσηλευτικών Μονάδων του ΕΣΥ, από την ημερομηνία λήψης ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, μέχρι νεοτέρας σας εντολής, εξαιρώντας όμως από το πάγωμα των υπηρεσιακών μεταβολών τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία!!!
Με αυτό τον τρόπο φωτογραφίσατε την καρατόμηση της Διοικητικής Διευθύντριας.
Άτυχη είναι η επινόησή σας να στηρίξετε την καρατόμησή της, στο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ»!!! συνεργασίας μεταξύ Επιτρόπου Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης LASZLO ANDOR και του Υπουργού Υγείας Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ.
Είναι αστεία δικαιολογία καθ' ότι το Σύμφωνο ρυθμίζει το λειτουργικό μέρος των Μονάδων Ψυχικής Υγείας. Το Διοικητικό διέπεται από την υφιστάμενη Νομοθεσία (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας με τις τροποποιήσεις που υπέστη Ν. 3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2004).
Στο σύμφωνο προβλέπεται η κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων 31/12/2015. Εφόσον το επικαλείστε επιβεβαιώνετε την πολιτική βούληση εφαρμογής του.
Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ανέσυρε την διάταξη του Ν. 3329/2005 άρθρο 8 «Επιλογή και τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων» με την οποία οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές Νοσοκομείων, μπορούν να προέρχονται από υπαλλήλους όλων των Νοσοκομείων της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, κατόπιν επιλογής από το Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ.
Διάταξη που καταργήθηκε μαζί με το αντίστοιχο Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο με τους Ν. 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014.
Έγκλημα της εν λόγω Διοικητικής Διευθύντριας είναι ότι της ανατέθηκαν καθήκοντα από Διοικητή της προπροηγούμενης κυβέρνησης.
Η ανάθεση καθηκόντων Διευθυντή Νοσοκομείου, από υπηρεσιακό στέλεχος άλλου Νοσοκομείου, απαγορεύεται από την ισχύουσα Νομοθεσία (Ν. 4275/2014).
Οι αναθέσεις γίνονται από τον Διοικητή του οικείου Ν.Π.Δ.Δ. μεταξύ των στελεχών που ανήκουν οργανικά σε αυτό και όχι από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας. Τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια Κρίσης δεν έχουν συσταθεί και ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας δεν έχει αρμοδιότητα ανάθεσης καθηκόντων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία.
Με το Ν. 4275/2014 οι αναθέσεις θεωρούνται νόμιμες πράξεις, δεν αμφισβητούνται και συνεχίζουν να ισχύουν, έως την επιλογή από τα Υπηρεσιακά Όργανα Κρίσης (μετά την σύστασή τους).

Κύριε Υπουργέ,
Η εν λόγω απόφασή σας είναι ωμή κομματική παρέμβαση. Αυτονόητη θεωρούμε την ανάκλησή της.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση καθ' ότι ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, με κομματικές αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης μετακινώντας υπηρεσιακά στελέχη, από το ένα στο άλλο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου".
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες