Δεν είναι μόνο τα σπίτια. Είναι η ελληνική μεσαία τάξη στο σφυρί…

Dimitris Trikeriotis

Δεν είναι μόνο τα σπίτια. Είναι η ελληνική μεσαία τάξη στο σφυρί…

Η τρόικα ήθελε να προστατευτεί μόνο το 20 τοις εκατό των δανειοληπτών. Τελικά πήρε το 25 τοις εκατό, αλλά πρόσθεσε και 100 εκατομμύρια νέα επιβάρυνση στους φορολογούμενους. Και επιπλέον το 25% θα ελαττωθεί διότι αφού ισχύουν τεκμήρια δεν θα λαμβάνεται υπόψιν το δηλωθέν εισόδημα εκείνων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Με αφορμή την ανώτερη εισοδηματικά κατηγορία του 35% των δανειοληπτών θα εγκαινιαστεί και το περιουσιολόγιο. Στην πράξη και να μην έχεις να πληρώσεις θα εξαναγκάζεσαι να ρευστοποιείς.

Αυτοί που πραγματικά έχουν και δεν πληρώνουν δεν πρόκειται και πάλι να πληρώσουν διότι η ρευστότητα έχει σήμερα μεγαλύτερη αξία από την απαξιωμένη ακίνητη περιουσία. Αυτό το ρίσκο είτε δεν το υπολογίζουν είτε το θεωρούν ως δευτερεύον μπροστά στο κύριο στόχο που είναι η αναδιανομή της μικρομεσαίας ακίνητης και κινητής περιουσάις υπέρ της μεγάλης αστικής τάξης και των ξένων.

Επομένως, και παρά τα καθησυχαστικά λόγια, τα απομεινάρια των καταθέσεων δεν παύουν στιγμή να αποτελούν τον επόμενο στόχο-χαριστική βολή.

Οσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο «Κλέβοντας τους Εβραίους» του Martin Dean για τις μεθόδους και τους νόμους με τους οποίους οι Ναζί υφάρπαζαν την περιουσία των Εβραίων, ειδικά από το 1933 μέχρι το 1938, θα κάνουν πολλλούς συνειρμούς για αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα.

Αλήθεια, έφυγαν ποτέ οι Γερμανοί από την χώρα; Πίσω από τα funds τι συμφέροντα κρύβονται; Σε κάθε περίπτωση, μετά τις 12 Ιουλίου Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και αντιπολίτευση έπαψαν να υφίστανται.

Το Χίλτον έχει υποκαταστήσει το κοινοβούλιο και το πολιτικό κουκλοθέατρο συνεχίζεται μεταξύ του ξενοδοχείου και της Βουλής.

Το τι και πως θα κάνει ο λαός είναι δικό του χρέος και ευθύνη.

‪#‎Greece‬ ‪#‎pleistiriasmoi‬ ‪#‎vouli‬ ‪#‎πλειστηριασμοί‬
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες