Συμβιβασμό για τα γενόσημα επιδιώκει η κυβέρνηση

Άρση της «προστασίας» στις τιμές των γενοσήμων και των φαρμάκων που έχει λήξει η πατέντα τους, με ορίζοντα διετίας, προβλέπει η νέα πρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές προκειμένου να «ξεμπλοκάρουν» οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν  ότι φαίνεται να συγκλίνουν οι δύο πλευρές και να καταλήγουν σε σταδιακή απομείωση του «κόφτη» προστασίας των τιμών και μάλιστα για δύο χρόνια. Δηλαδή στα επόμενα 4 δελτία τιμών (εκδίδονται δύο κάθε χρόνο) θα εφαρμόζεται μείωση του ορίου προστασίας των τιμών των φαρμάκων.
Σημειώνεται ότι στην υπουργική απόφαση του Σεπτεμβρίου προβλέπεται προστασία των εκτός πατέντας με τιμή μικρότερη των 12 ευρώ και των γενόσημων με τιμή μικρότερη των 7,8 ευρώ. Ωστόσο, οι δανειστές επιδιώκουν άρση κάθε προστασίας στις τιμές ώστε να μειωθούν περαιτέρω.
Από την πλευρά της η ελληνική φαρμακοβιομηχανία πιέζει να παραμείνουν τα εν λόγω σκευάσματα σε καθεστώς σχετικής προστασίας, υποστηρίζοντας ότι η μείωση των τιμών τους δεν θα οδηγήσει σε ανάλογη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες