ΒΟΥΛΗ: Είχε συνεργαστεί με τη ΒΙΑΝΕΞ ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ!

Η ομαλοποίηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα είναι ο βασικός στόχος του Σωτήρη Μπερσίμη, ο οποίος πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης, από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

“Θα κάνω προσπάθειες ομαλοποίησης της χρηματοδότησης εφόσον αυτό το επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας”, είπε ο κ. Σ. Μπερσίμης, αναφέροντας ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει στον χώρο της Υγείας.
Μάλιστα για την παραδοχή του αυτή τον ευχαρίστησε ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ρώτησε τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό αν πρόκειται να πάνε στον ΕΟΠΥΥ τα χρήματα που κατακρατούνται από τις επικουρικές συντάξεις προς ενίσχυση του Οργανισμού.

Ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος – επί υπουργίας του ιδρύθηκε ο ΕΟΠΥΥ – θύμισε ότι εκείνη την περίοδο επί περίπου έναν μήνα δεν μπορούσε να προσεγγίσει το γραφείο του λόγω των αντιδράσεων από τη ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς. Απευθυνόμενος στον κ. Μπερσίμη τού είπε ότι αυτό που θα αναλάβει είναι ό,τι βαρύτερο, το δυσκολότερο.
«Πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας», του είπε, «σαν μια νοικοκυρά που υποδέχεται φίλους με άδειο ψυγείο, αλλά πρέπει κάτι να βγάλει. Χωρίς χρήματα πρέπει να παρέχετε πολλές υπηρεσίες».

Από πλευράς του, ο πρώην υφυπουργός κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος ευχήθηκε στον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να είναι «σιδεροκέφαλος», διότι «χρειάζεσαι σιδρένιο κεφάλι εκεί που θα πας» και του τόνισε ότι η επιτυχία ή η αποτυχία δεν είναι τόσο δικό του θέμα όσο χρηματοδότησης. Ο κ. Γιακουμάτος άφησε αιχμές για πιθανές σχέσεις του υποψηφίου με φαρμακευτικές εταιρείες. Συγκεκριμένα τον ρώτησε ποια η σχέση του με τρεις εταιρείες, εκ των οποίων η μία είναι η ΒΙΑΝΕΞ του κ. Π. Γιαννακόπουλου.
Απαντώντας στην ερώτηση ο κ. Μερσίμης ανέφερε ότι συνεισέφερε στην εκπόνηση ερευνητικών εργασιών.

Ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Κώστας Μπαργιώτας κατήγγειλε ότι η επιλογή του του κ. Μπερσίμη έγινε εν κρυπτώ, αφού δεν έγινε γνωστή η διαδικασία επιλογής των βιογραφικών, και ότι η προκήρυξη είναι προσχηματική αφού υπήρχαν διαρροές για τον συγκεκριμένο υποψήφιο από την άνοιξη.
Ο ΕΟΠΥΥ είναι υπό κατάρρευση, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος ρώτησε αν ο κ. Μπερσίμης θα κάνει συμβάσεις με νέους γιατρούς, δεδομένης της μεγάλης ανεργίας στον κλάδο.
Η εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων κυρία Θεοδώρα Μεγολοοικονόμου είναι η μόνη που έδωσε θετική ψήφο στον κ. Μπερσίμη – οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ψήφισαν λευκό ή δήλωσαν «παρών».

Ο κ. Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά από το 2010. Σπούδασε Στατιστική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντίστοιχα. Εκτός του Πανεπιστημίου Πειραιά έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Πάντειο και στο Χαροκόπειο. Ακόμα, ανήκει στο συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου τα τελευταία οκτώ έτη.
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες