Παράταση θητείας των επικουρικών γιατρών για εννέα μήνες

Παρατείνεται για εννέα ακόμη μήνες η θητεία των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, ύστερα από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Με τον τρόπο αυτό αποσοβήθηκε το «λουκέτο» σε πολλές κλινικές και τμήματα του ΕΣΥ που βασίζουν τη λειτουργία τους στο επικουρικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ απασχολούνται περίπου 1.000 άτομα επικουρικό προσωπικό. Στην πλειονότητά τους η θητεία τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Σε αυτές τις περιπτώσεις η θητεία θα παραταθεί, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2016.

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού επιπλέον 550 επικουρικών γιατρών με βάση τις προτεραιότητες των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ διερευνάται και η δυνατότητα κάλυψης άλλων 585 θέσεων επικουρικού μη ιατρικού προσωπικού.

Για το ενδεχόμενο κλείσιμο κλινικών του ΕΣΥ με την αποχώρηση επικουρικών έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, χθες, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν» πραγματοποιήσαν στάση εργασίας με αίτημα να μην απολυθεί ουδείς εκ των συμβασιούχων στο ΕΣΥ.
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες