Αίτημα για άρση ασυλίας του υπουργού Παύλου Πολάκη!


Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ζητεί με έγγραφό της η Εισαγγελία Χανίων.
Ο Παύλος Πολάκης (φωτό) ελέγχεται για μία υπόθεση από το 2011, την οποία ο ίδιος περιγράφει ως “προσπάθεια απεγκλωβισμού 650 τουριστών”, αλλά η δικαιοσύνη ως “πρόκληση σε εξέγερση και στάση”!
Σχολιάζοντας τη δίωξή του, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως πρόκειται για την ιστορία του απεγκλωβισμού 650 τουριστών στην έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς, λόγω της αιφνίδιας και αδικαιολόγητης απαγόρευσης στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 του απόπλου 80 πλοίων σε ολόκληρη την Ελλάδα:
“Τους οδηγήσαμε με ασφάλεια στο λιμένα της Χώρας Σφακίων, εγώ ως δήμαρχος, μαζί με τους κατοίκους της Αγίας Ρούμελης και εκπροσώπους της εταιρίας. Υπερβαίνοντας κατ΄ ανάγκη τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και γλυτώνοντας τους τουρίστες από απρόβλεπτες συνέπειες”. Ο κ. Πολάκης αναρωτιέται εάν είναι τυχαία η επιλογή και ο χρόνος για την ανάδειξη της όλης υπόθεσης.
Η επίμαχη υπόθεση διαδραματίστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 και αφορά την κατάληψη πλοίου που μετέφερε τουρίστες.
Ο αρμόδιος τότε υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απαγορεύσει τον απόπλου όσων πλοίων ελέγχονταν για τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους από ξένο νηογνώμονα. Αποτέλεσμα ήταν ο εγκλωβισμός 650 τουριστών στην περιοχή, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στο φαράγγι της Σαμαριάς.
Είχαν γίνει ορισμένες ενέργειες και είχε καταβληθεί προσπάθεια να παρακαμφθεί η ακινητοποίηση του πλοίου, αλλά αυτό είχε σταθεί αδύνατο.
Ο τότε δήμαρχος Σφακίων κ. Πολάκης, τοπικοί φορείς και κάτοικοι κατέλαβαν το πλοίο που θα πραγματοποιούσε δρομολόγιο και απεγκλώβισαν τους εκατοντάδες επισκέπτες προς το λιμάνι των Σφακίων.

Στο έγγραφο της Εισαγγελίας, ωστόσο, αναφέρεται ότι ο κ. Πολάκης με ομάδα ατόμων “...φέρεται ότι δρώντας από κοινού, στράφηκαν δι' εξεγέρσεως κατά της εξουσίας του πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου 'Σαμαριά 1' ΝΧ 16, που βρισκόταν στο Λιμένα Σούγιας Χανίων, απαιτώντας από τον πλοίαρχο αυτού να αποπλεύσει, παρ' όλο που το πλοίο τελούσε υπό απαγόρευση απόπλου, για Αγία Ρούμελη με σκοπό την παραλαβή επιβατών.
Με βάση τα ανωτέρω ερευνάται η τέλεση των αδικημάτων της στάσης από κοινού (άρθρ. 45 ΠΚ, 213 παρ. 1 ΝΔ 187/1973), της παράνομης βίας από κοινού (άρθρ. 45, 330 ΠΚ), του απόπλου πλοίου άνευ ελέγχου της Λιμενικής Αρχής (άρθρ. 234, σε συνδ. με 31, ΝΔ 187/1973) και της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας με πρόθεση (άρθρ. 291 παρ. 1 ΠΚ)”.
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες