Στο Παρίσι τη Δευτέρα εθελοντής γιατρός – ειδικός σε θέματα διαχείρισης κρίσης


Έλληνας γιατρός, εξειδικευμένος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων στον χώρο της Υγείας, αναχωρεί τη Δευτέρα με προορισμό το Παρίσι.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της Υγείας και ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον πρόεδρο της Εταιρείας, τέως διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνο Ευσταθίου.
Ο κ. Ευσταθίου ανακοίνωσε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας, ότι η πρωτοβουλία ελήφθη για να στηριχθεί το σύστημα Υγείας του Παρισιού και για να αποκτηθεί εμπειρία παρόμοιων καταστροφών και στη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε από τον γενικό χειρουργό Γιώργο Ντούλα μία ανάλυση του πολλαπλού χτυπήματος στη Γαλλία και των επιπτώσεων στο σύστημα Υγείας.
Λόγω των πολλαπλών χτυπημάτων, η τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίστηκε ως "ασύμμετρη απειλή".
Σύμφωνα με τον ομιλητή, τα χτυπήματα έγιναν διαδοχικά και με μικρή χρονική διαφορά, ώστε να μην μπορέσει το σύστημα να αντιδράσει με επάρκεια.
Εάν είχε γίνει ένα χτύπημα – είπε – θα μπορούσε να υπάρξει άμεση αντίδραση και καλύτερη φροντίδα των θυμάτων.
Για πρωτοφανές περιστατικό έκαναν λόγο και οι γιατροί των γαλλικών νοσοκομείων, στα οποία κατέληξαν οι τραυματίες.
Διαλογή
Οι ειδικοί θεωρούν ότι το μεγάλο «στοίχημα» σε παρόμοιες περιπτώσεις, είναι η διαλογή των θυμάτων, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά και να μην «μπλοκάρουν» τα νοσοκομεία.
Για ελλείψεις των ελληνικών νοσοκομείων σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών, έκανε λόγο στο συνέδριο η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Θεσσαλονίκης Γεωργία Λεπτοκαρίδου – Λακασά.
Στο τεράστιο κόστος που προκαλούν στις οικονομίες και στα συστήματα Υγείας, αναφέρθηκε ο ορθοπεδικός Σπύρος Παπανικολάου
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες