Οι εργαζόμενοι πολυεθνικών θύματα της φαρμακευτικής πολιτικής...

"Δεν δεσμεύομαι- είπε στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας πριν από μερικές ημέρες σε παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας- ότι δεν θα κάνω άλλες απολύσεις. Για να μην γίνουν άλλες απομακρύνσεις πρέπει να αλλάξει η φαρμακευτική πολιτική της χώρας που διώχνει τις εταιρείες από την Ελλάδα".
Οι τελευταίες απολύσεις που έπραξε η προαναφερθείσα πολυεθνική ξεπέρασαν τα 20 άτομα, ενώ από αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχει απομακρύνει 70 άτομα. Απασχολούσε 260 άτομα τον Ιανουάριο του 2015 και σήμερα ο αριθμός φθάνει τους 190. Και η συγκεκριμένη πολυεθνική είναι μόνο μία τις πολλές περιπτώσεις εταιρειών που διώχνουν κόσμο.
Βεβαίως, τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας, καθώς αναμένονται -μέχρι 31 Νοεμβρίου- τα πορίσματα αξιολόγησης της γνωστής ελληνικής εταιρείας που απασχολείται με το ανθρώπινο δυναμικό και η οποία έχει αναλάβει να "βγάλει το φίδι από την τρύπα" -κοινώς το ποσοστό των ανθρώπων που πρέπει να απολυθούν- για λογαριασμό δύο πολυεθνικών κολοσσών.
Τώρα από την άλλη πόσο μία μητρική πολυεθνικής μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια σε μία κατάσταση που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο; Για πόσο καιρό μπορεί να επιδοτεί τη θυγατρική της που λειτουργεί στην Ελλάδα που έχει και να δει  λεφτά στο ταμείο  από το Δημόσιο από τον Σεπτέμβριο του 2014....

Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες