Κατατέθηκαν οι αιτήσεις ακυρώσεως για τα φαρμακεία

Κατατέθηκαν χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής οι αιτήσεις ακυρώσεως, καθώς και οι σχετικές αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. 
Στο σκεπτικό των αιτήσεων αναφέρεται ότι η προσβαλλόμενη ΚΥΑ είναι ευθέως αντισυνταγματική και αντίθετη με το ενωσιακό κεκτημένο (Ενωσιακό Δίκαιο, νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης). 
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ υπενθυμίζει ότι το ΣτΕ με σειρά αποφάσεών του έχει δεχθεί πως τα φαρμακεία δεν αποτελούν αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά ιδιότυπα καταστήματα στα οποία συνδυάζονται η υπεύθυνη επιστημονική δραστηριότητα και η κοινωνική αποστολή με την εμπορική εκμετάλλευση. Σύμφωνα δε με τον ΠΦΣ, και το Δικαστήριο της Ε.Ε. έχει δεχθεί ότι ο περιορισμός της ιδιοκτησίας των φαρμακείων αποκλειστικά από φαρμακοποιούς διασφαλίζει την ανεξαρτησία των φαρμακευτικών υπηρεσιών και αποτρέπει «συγκρούσεις συμφερόντων».
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες