Στα "κάγκελα" οι εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό"


Στους δρόμους βγαίνουν οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», οι οποίοι προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού , τον οικονομικό «στραγγαλισμό» του νοσοκομείου» και την «παντελή έλλειψη» Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Σήμερα, στις 8.00 το πρωί, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Επείγοντα του Ευαγγελισμού, διεκδικώντας την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, την καταβολή αυξημένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, την απρόσκοπτη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό και την πληρωμή των οφειλομένων των εργολαβικών εργατών.
Για την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» θα συμμετέχουν - όπως και σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία - στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο αποφάσεων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Επίσης, η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας και των Κέντρων Υγείας, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου και παράσταση στο Υπουργείο Υγείας, με κύριο αίτημα την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες