Ενίσχυση 4,7 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο 'Παπαγεωργίου'

Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με το ποσό των 4.700.000 ευρώ υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός για την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Παράλληλα, με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο ΕΟΠΥΥ θα έχει αποπληρώσει σημαντικό μέρος των οφειλών του προς το νοσοκομείο, ύψους 10.000.000 ευρώ.
Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι μέχρι σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με 850.000.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 175.000.000 της επιχορήγησης του 2015 θα δοθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.
Επιπλέον, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει νοσοκομείο και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού «καθώς παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η δημόσια υγεία».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
Share on Google Plus

About Press- gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες