Κατά 213% αυξήθηκαν οι γιατροί που αναζητούν καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό


Συνεχίζεται η μετανάστευση των Ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις μέσα σε μία τετραετία αυξήθηκε κατά 213% ο αριθμός των ανειδίκευτων και ειδικευμένων γιατρών που επέλεξαν να φύγουν από την Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και επαγγελματική αποκατάσταση.
Στη χώρα μας η ανεργία των γιατρών έχει ανέλθει σε επίπεδα – ρεκόρ, με το 37,51% να είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι. Επίσης, το 11,48% των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δεν βρίσκουν δουλειά, ενώ το 26,02% αναγκάζονται να κάνουν εφημερίες κατ΄ αποκοπή σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ή να μεταφράζουν ιατρικά δοκίμια έναντι πινακίου φακής.
Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, ΗΠΑ και Γαλλία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Ελλήνων γιατρών. Αντίθετα, Φινλανδία, Ρουμανία, Ντουμπάι και Δανία συγκεντρώνουν τον χαμηλότερο «βαθμό» στις προτιμήσεις των γιατρών.
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες