Τρίτη στον ΟΟΣΑ η Ελλάδα στην κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη για το 2013...


Στην... τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ βρίσκεται η Ελλάδα στην κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους μύθους οι οποίοι καλλιεργούνται με βάση τα πλαφόν της ΔΗΜΟΣΙΑΣ εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, ενός μικρού μέρους της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης, δηλαδή!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2013, όπως τα επεξεργασθηκε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πρώτη στην κατα κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη είναι οι ΗΠΑ με 1.026 δολλάρια, δεύτερη η Ιαπωνία με 752 δολλάρια και τρίτη η Ελλάδα με 721 δολλάρια...

Ακολουθούν ο Καναδάς με 713 δολλάρια, η Γερμανία με 678 δολλάρια, η Ελβετία με 666 δολλάρια, η Ιρλανδία με 652 δολλάρια, το Βέλγιο με 603 δολλάρια, η Γαλλία με 596 δολλάρια και η Αυστραλία με 590 δολλάρια.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πάντα, οι αιτίες για το γεγονός ότι η κατα κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη διατηρείται σε αυτές τις χώρες σε τόσο υψηλά επίπεδα οφείλεται στην γήρανση του πληθυσμού, στην αυξανόμενη διαδοση των χρονίων νόσων και στην εισαγωγή νέων, καινοτόμων - και φυσικά ακριβών - φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες