Ραντεβού στο υπουργείο Εργασίας για Euromedica και εργαζόμενους


Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται πιθανότατα συνάντηση -τριμερής- στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το μέλλον των 3.000 εργαζομένων που απασχολούνται στον όμιλο Euromedica, που ως γνωστόν αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα ρευστότητας, ως φυσική απόρροια κυρίως του κουρέματος -clawback και rebate- που έχει κάνει το κράτος.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, πρόεδρο στο Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων και Συναφών Χώρων, η συγκεκριμένη συνάντηση έχει ήδη ακυρωθεί δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, μία από την πλευρά της Εργοδοσίας και μία από την πλευρά του Υπουργείου (η τελευταία ήταν να γίνει χθες στις 21 Οκτωβρίου). Το θέμα κατά τον ίδιο είναι ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την καθυστέρηση των δεδουλευμένων στο σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στον όμιλο. Καθυστερήσεις, που στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι δίμηνες και φθάνουν και τους 7 μήνες.
Όπως όλα δείχνουν όμως, δύσκολα θα βρεθεί άμεση λύση, καθώς ο όμιλος, όπως ισχυρίζονται εργαζόμενοι αποποιείται των ευθυνών του, υποστηρίζοντας ότι οι μονάδες του είναι ανεξάρτητες επιχειρήσεις με δικό τους διοικητικό συμβούλιο και άρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει με αυτές να διευθετήσουν τις διαφορές τους. Σημειώνεται ότι ο όμιλος αποτελεί τον ευρύτερα ανεπτυγμένο ιδιωτικό φορέα παροχής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη Ελλάδα, λειτουργώντας 46 πολυδύναμα Διαγνωστικά Κέντρα, 12 κλινικές, 5 κέντρα αποκατάστασης, 2 εξειδικευμένα κέντρα και 3 οφθαλμολογικά, συνολικής δυναμικότητας περισσότερων των 1.650 κλινών.
Την ίδια στιγμή οι ζημιές για τον όμιλο μεγαλώνουν συνεχώς -γεγονός που πια αποτελεί τον κανόνα στον κλάδο της υγείας και όχι την εξαίρεση- όπως δείχνουν και τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα του πρώτου φετινού εξαμήνου, επηρεαζόμενα από την αρνητική οικονομική συγκυρία που συνεχίζει να επικρατεί στην ελληνική οικονομία, τις πολιτικές αναταραχές – αστάθεια σε χώρες από τις οποίες η εταιρία αντλούσε τον κύριο όγκο ιατρικού τουρισμού- καθώς και από τις νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικά με το rebate και το clawback.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης του 2015 σε 64,7 εκατ. ευρώ από 83,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο του 2015 σε 6,0 εκατ. ευρώ από 16,6 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2014, ενώ σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο του 2015 σε ζημίες 3,2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 6,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στο εξάμηνο 2015 σε ζημίες 21,1 εκατ. ευρώ από ζημίες 14,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Share on Google Plus

About Ελλάδα

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες